:

Hur bygga Värprede?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygga Värprede?
  2. Vad kostar det att bygga ett hönshus?
  3. Hur inreder jag mitt hönshus?
  4. Hur fungerar Värprede?
  5. Hur ska man bygga ett hönshus?
  6. Vad ska man ha i reden?
  7. Hur stort hönshus behövs?
  8. Hur ska en hönsgård se ut?

Hur bygga Värprede?

Tillräckligt stort så att hönorna får plats Bor du där det är kallt behöver du nog också ha uppvärmning under vintern. Hönshuset ska också vara så stort att du får plats med reden till hönorna. Flera hönor kan mycket väl dela på ett rede, men det måste förstås vara tillräckligt stort så att hönorna får plats.

Vad kostar det att bygga ett hönshus?

Läs gärna tidigare inlägg om fixandet av själva hönshuset här. Kostnader i samband med att skaffa höns: Hönshus – på Granngården kan man köpa en modul för ca 2.500 kr som man får bygga ihop själv eller så köper man en begagnad lekstuga på Blocket. De är mycket åtråvärda och ligger oftast runt 3.500-4.000 kr.

Hur inreder jag mitt hönshus?

Ljus och värme. Höns behöver fönster, helst inte rakt i söder så att hönshuset blir för varmt när solen ligger på. Det är också bra att ha elektrisk belysning så att du kan förlänga dagen när det börjar mörkna och så att du kan se ordentligt när du går in i hönshuset. Det behövs dock sällan radiatorer i ett hönshus.

Hur fungerar Värprede?

Ett värprede samlar äggen utan att de blir smutsiga i en utdragbar eller åtminstone gömd låda under värpredena. Det kan dock, precis som alltid med höns vara lite bökigt med deras preferenser. ... Beroende på dina förutsättningar och hur du och dina höns vill att det ska se ut passar något av de valen.

Hur ska man bygga ett hönshus?

Ett hönshus bör vara isolerat och ha lagom tjocka sittpinnar så att hönan precis kan greppa om dem....Minimikrav på ett hönshus:

  1. Varje höna bör ha minst 0,2 kvm hönshus.
  2. Det ska finnas fönster så att de får solljus.
  3. Hönorna ska ha tillgång till sittpinnar.
  4. Det ska finnas värpreden och ströbad.

Vad ska man ha i reden?

På golvet kan du ha halm, kutterspån eller sågspån. Värpreden där hönan kan ruva kan bestå av små lådor som ställs på högkant på golvet eller sätts fast på väggen. Storleken på redena anpassar du efter storleken på hönan, vanliga hönor behöver förstås större reden än dvärghönor.

Hur stort hönshus behövs?

Minimikrav på ett hönshus: Varje höna bör ha minst 0,2 kvm hönshus. Det ska finnas fönster så att de får solljus. Hönorna ska ha tillgång till sittpinnar. Det ska finnas värpreden och ströbad.

Hur ska en hönsgård se ut?

Redesytan ska vara minst 0,075 kvadratmeter med kortaste sidan minst 24 centimeter. Har du kollektivreden ska varje höna ha minst 0,010 kvadratmeter och den minsta ytan ska vara minst 0,140 kvadratmeter med kortaste sidan minst 35 centimeter.