:

Hur ser en Måbärshäck ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ser en Måbärshäck ut?
  2. Kan man klippa häckar på vintern?
  3. När klippa Oxbärshäck?
  4. Hur klipper man en syrenhäck?
  5. Hur ska man plantera en Måbärs häck?

Hur ser en Måbärshäck ut?

MÅBÄRS KÄNNETECKEN. Kännetecknande för måbär är dess sågtandade, trekantiga till rundade blad som växer i täta klasar på korta skott. Måbär grönskar först av alla häckväxter och dess blad går från ljust grönt till mörkare grönt och får sen en riktigt vacker höstfärg.

Kan man klippa häckar på vintern?

Syrénhäck – lövhäcken tål hård beskärning och du kan trimma denna under hela säsongen, tänk bara på blomningen. Vinterliguster – även denna lövhäck tål hård beskärning och du klipper den på vårvintern eller efter midsommar. Klipp inte bort det vintergröna för sent på säsongen för att hålla den fin även under vintern.

När klippa Oxbärshäck?

För att lyckas så bra som möjligt ska ni klippa ner häcken, när snön och tjälen har försvunnit, men innan den börjar växa. Då är växten i vila och har mest näring i rötterna och mest vilja att börja växa igen. Såga ner alla grenar till 10–20 cm över marken.

Hur klipper man en syrenhäck?

Du kan klippa bort vissna blomställningar, gärna innan de har hunnit bilda frö då fröbildningen kan leda till att syrenbusken blommar mindre nästa år. Gallra bort rotskott och risiga och skadade grenar. Du kan även stamma upp syren så att du får ett syrenträd. Då beskär du helt enkelt det som växer nedtill på busken.

Hur ska man plantera en Måbärs häck?

Plantera häck så här

  1. Använd planteringsjord (P-Jord) och blanda runt med befintlig jord.
  2. Gräv upp ett plantdike ca 50-70 cm brett och ca 40 cm djupt.
  3. Rensa bort allt ogräs och plantera ner rotklumpen i samma höjd som den stod i krukan.
  4. Vattna häcken ordentligt.
  5. Fyll på med jord.
  6. Vattna ännu mer.