:

Vad krävs för vägghängd toalett?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för vägghängd toalett?
  2. Hur fungerar spolknapp?
  3. Hur bred är en vägghängd toalett?
  4. Vad kostar en vägghängd toalett?
  5. Måste man ha Skvallerrör?
  6. Hur fungerar en vattentoalett?
  7. Hur fungerar en vägghängd toalett?
  8. Hur mycket vikt klarar en vägghängd toalett?

Vad krävs för vägghängd toalett?

Vägghängd toalett - vad ska man tänka på? För att installera en vägghängd toalett behöver du en så kallad fixtur, alltså en vattentank som byggs in i väggen. Du behöver också en spolknapp och själva porslinet. Den vägghängda toaletten består alltså av tre separata delar.

Hur fungerar spolknapp?

När du trycker ner spolningshandtaget (handle) så drar en kedja upp en spolningsventil (flush valve). När ventilen öppnar så tömmer denna cisternen på vatten rakt ned i skålen (bowl).

Hur bred är en vägghängd toalett?

En vanlig standard-wc behöver 70-80 cm i bredd och runt 110-120 cm djup inklusive det utrymme som krävs framför wc:n. Andra mått som är viktiga är att det är minst 60 mm mellan vägg och avloppsrörets bakkant. För att inte få svårstädade prång bakom toan är det bra att inte vara för utrymmessnål.

Vad kostar en vägghängd toalett?

Den finns i olika material och kan kosta från 500 kronor upp till hela 10 000 kronor.

Måste man ha Skvallerrör?

Om badrummet tätskikt sitter utanpå väggen som toan sitter på. Om alltså den inbyggda tanken finns utanför det tätskiktade badrummet. Men i så fall är det ändå fel. För i så fall är det ett kopplingsutrymme, och då skall golvet vara tätt, och det skall finnas ett skvallerrör ut.

Hur fungerar en vattentoalett?

Flottörventilen är den enhet som styr vattenflödet in till toaletten in till toaletten. Den har en nivåavkännare som gör att den stänger av vattnet när tanken har full och släpper på vatten när tanken töms. ... I dessa modeller ansluts ofta vattnet till cisternen från sidan eller uppifrån via en flexibel slang.

Hur fungerar en vägghängd toalett?

Väljer du en vägghängd toalett, placeras vattenledningar, avlopp och cistern bakom väggen vilket gör att WC-stolen kan göras mer slimmad och estetisk. Perfekt när du vill skapa önskad badrumsstil utan att toaletten stjäl uppmärksamheten!

Hur mycket vikt klarar en vägghängd toalett?

Stålramen klarar en vikt på upp till 400 kilo, så du kan vara säker på att du har valt en solid konstruktion. Med en vägghängd toalett får du en mycket enklare rengöring under och runt omkring din toalett. Du kommer enkelt åt att skura golvet under toaletten och du får inga smutsiga kanter som ser ofräscha ut.