:

Hur bred bänkskiva?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred bänkskiva?
  2. Hur stor bänkskiva?
  3. Hur mäta bänkskiva?
  4. Vad kan man använda som bänkskiva?
  5. Vilket material till bänkskiva?

Hur bred bänkskiva?

Djupet på bänkskivan till den nyaste köksstommen, det vill säga Metod-stommen, är 630 mm eller 63,0 cm. På de äldre Faktum-stommarna är djupet istället 620 mm eller 62 cm.

Hur stor bänkskiva?

Väljer du en rak bänk med standardmått, 60 cm djup med bearbetad framkant, kostar den från cirka 3 500 kronor/löpmeter och uppåt. Laminatskivor kan du köpa i köksbutiker eller på byggvaruhus för 400–900 kr löpmetern. Vill du ha dem måttsågade och skarvade tillkommer extra kostnader.

Hur mäta bänkskiva?

01 Börja med att mäta bänk- skivan från det hörn där den ska fästas i väggen. Se till att du mäter längs med väggen och börja alltid från samma punkt. 02 Mät djupet genom att börja vid väggen och mäta avståndet ut mot kanten. Glöm inte att lägga till 15 mm för överhäng.

Vad kan man använda som bänkskiva?

Bänkskivor i laminat är tåliga, prisvärda och lätta att underhålla. De finns i flera färger och uttryck. Spill och fett är lätt att torka bort och bänkskivan håller sig fin under lång tid vilket gör laminat till ett praktiskt val. Välj mellan allt från stilrent enfärgade till realistiskt trä- eller stenmönstrade.

Vilket material till bänkskiva?

Det finns en hel uppsjö av olika naturstenar, men de vanligaste är marmor, kalksten och granit. Den främsta anledningen till att de flesta väljer en bänkskiva av natursten är att de är väldigt vackra och passar bra in med den övriga köksinredningen. Stenskivor passar lika bra i moderna som i äldre eller lantliga kök.