:

Hur inreder man en övervåning?

Innehållsförteckning:

 1. Hur inreder man en övervåning?
 2. Hur gör man ett taklyft?
 3. Hur lång tid tar det att inreda övervåning?
 4. Vad kostar det att isolera en övervåning?
 5. Hur mycket kostar det att bygga en takkupa?
 6. Hur höjer man innertaket?

Hur inreder man en övervåning?

När man inreder en övervåning ingår vanligen följande steg:

 1. Bygge av luftspalt mot tak och sala ner för rätt isolerings tjocklek.
 2. Montering av frånluft från badrum och eventuell klädkammare.
 3. Regla ut gavlar och takkupor till rätt tjocklek.
 4. Handisolering av gavlar.
 5. Plastning av tak och montering av glespanel 28x70.

Hur gör man ett taklyft?

När man genomför ett s.k. taklyft tar man bort det befintliga taket och bygger en ny våning på det befintliga innertaket/vindsbjälklaget. På den nya våningen byggs sedan ytterväggar som i sin tur det nya taket monteras på. Vips har man fått en till våning på huset.

Hur lång tid tar det att inreda övervåning?

Enligt Ulf Björk, projektledare på övervåning. se, tar det dem 10 veckor att inreda en övervåning. Och hans uppskattning är att någon som gör det själv istället bör räkna med cirka 16 veckor, ofta mer.

Vad kostar det att isolera en övervåning?

- Inga stödben behövs så rummen känns mycket bredare. - Vi fick priset 60 000 kr av en firma att isolera hela övervåningen inkl plastning o glespanel=mycket billigt. - Man kunde köpa helt isolerad övervåning som tillval för 63 000=prisvärt och bekvämt.

Hur mycket kostar det att bygga en takkupa?

Ifrån denna kan man utläsa att det kostar 130.000 kr i genomsnitt att bygga en takkupa. Detta är inklusive alla kostnader som är knutna till projektet. Man behöver dock vara observant på att det finns stora prisvariationer – ditt projekt kan därmed bli både billigare och dyrare än riktpriset.

Hur höjer man innertaket?

Hur gör man när man höjer ett tak? Om golvbjälklaget sitta ihop med rummens takåsar med så kallade snedsträvor får man problem. Då måste man göra en konstruktion som innebär att reglarna blir synliga i taket. Man använder sig av gipsskivor och isolering om man bara vill öppna upp och därigenom höja innertaket.