:

Hur bygger man in ett kylskåp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger man in ett kylskåp?
  2. Hur lyfta kylskåp?
  3. Hur bygga in kyl och frys?
  4. Vad ska man köpa för kylskåp?
  5. Får man installera kylskåp själv?
  6. Kan man transportera en kyl liggande?
  7. Kan man lägga ner ett kylskåp?
  8. Hur välja kyl och frys?

Hur bygger man in ett kylskåp?

Ett integrerat kylskåp byggs in i ett köksskåp och täcks med samma sorts snickerilucka som övriga skåp. Diskret och stilrent smälter det in i den övriga inredningen. Ett integrerat kylskåp är dock mindre än ett fristående — både på in- och utsida — just på grund av att det ska kunna byggas in i ett skåp.

Hur lyfta kylskåp?

Observera:

  1. Lyft alltid nivelleringsfötterna in mot kylskåpet och lyft upp dem från golvet innan du flyttar kylskåpet. Detta förhindrar att du skadar golvet.
  2. Kylskåpet måste nivelleras på ett plant, hårt golv. Underlåtenhet att göra detta kan skada kylskåpet eller orsaka personskada.

Hur bygga in kyl och frys?

Ganska enkelt men kräver lite spackling o målning efteråt. Glöm inte att överskåpen måste vara för kyl/frys med en luftspalt på baksidan annars eldar du upp kompressorn. Om inte väggen är bärande. Alternativt lämna en luftspalt med ventilationsgaller mellan kyl/frys och överskåp.

Vad ska man köpa för kylskåp?

Bästa kylskåpen

  • Bäst i test: Electrolux ERF4114AOW.
  • Bäst premiumval: Liebherr Kef 4310-20 001.
  • Bästa mindre kylskåpet: Scandomestic Cool Cube.
  • Lägst energiförbrukning: Siemens KS36VAI4P.
  • Bra alternativ: Severin 9770.

Får man installera kylskåp själv?

Men på grund av säkerhetsåtgärder från myndigheterna är hemleveranser begränsade och du måste installera det själv. Oroa dig inte – installationen är inte svår. Läs vidare för att ta reda på hur. 1 Välja rätt plats.

Kan man transportera en kyl liggande?

"Det går bra att transportera det liggande. Låt skåpet stå några timmar innan du startar det."

Kan man lägga ner ett kylskåp?

- Frakta liggande men låt skåpet stå upp i ett par dygn så kylmediet rinner tillbaka innan kontakten sätts i? Kolla om kompressorn behöver stöttning så den inte hänger snett så att nåt tar skada.

Hur välja kyl och frys?

Energistyrelsens tumregel är: En person behöver minst 100 liter och därefter läggs 50 liter per person till. Handlar du till flera dagar åt gången eller om du ofta har gäster kan det vara en fördel med ännu större. Är ni få i hushållet är det optimalt att köpa en kombinerad kyl-frys.