:

Vad är Jägarvila bra för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Jägarvila bra för?
  2. Hur länge ska man klara Jägarvila?
  3. Vad gör statisk träning för nytta?
  4. Varför är det viktigt att stretcha?
  5. Hur gör man knäböj steg för steg?
  6. Hur gör man knäböj med vikt?

Vad är Jägarvila bra för?

Jägarvila är en statisk övning som innebär att du sitter med benen i 90 grader mot en vägg. Du tränar primärt musklerna i framsida lår i denna övning, men även rumpa och vader.

Hur länge ska man klara Jägarvila?

Om du orkar sitta i mer än 2 minuter anses du vara i riktigt god form. Tips! Vill du träna upp dig i jägarvila kan du göra mer avancerade varianter då du gör det utan ryggstöd och i de fallen sträcker armarna rakt framför dig.

Vad gör statisk träning för nytta?

Varför är statisk träning bra?

  1. Statisk träning ger kroppskontroll.
  2. Statisk träning kan leda till ökad bentäthet och således verka för att förebygga osteoporos.
  3. De flesta statiska övningar kan göras utan redskap och är därför lätt att göra när och där det passar just dig.

Varför är det viktigt att stretcha?

Stretching har flera fördelar. Exempelvis kan det hjälpa till att öka muskelutveckling och förbättra återhämtningsförmågan. Det viktigaste att tänka på när man ska stretcha är att inte pusha kroppen för hårt. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler, annars ökar risken för skador.

Hur gör man knäböj steg för steg?

Böj i knäna och höften och sjunk så lågt du kan utan att böja ryggen, och utan att bäckenet vinklas in under dig. Knäna ska hela tiden peka i samma riktning som fötterna. De får inte ”vinklas inåt” – du bör istället försöka att pressa ut knäna till sidan. Sträck på benen och återgå till utgångspositionen.

Hur gör man knäböj med vikt?

Knäböj/Squats - teknik Placera fötterna något bredare än axelbredd. Tänk på att ryggen ska vara rak genom hela övningen. Böj knäna så långt du klarar samtidigt som ryggen är rak. Skivstången ska alltid vara rakt över dina fötter.