:

Hur sätter man upp stålreglar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter man upp stålreglar?
  2. Vad är stålreglar?
  3. Vilken skruv till stålreglar?
  4. Kan man tapetsera på betongvägg i källare?
  5. Får man tapetsera på Murstock?

Hur sätter man upp stålreglar?

Mät ut placering av stålreglar för lätt innervägg. Loda med långpass och markera regelns placering på väggen. Använd kritsnöre för att markera på golv och tak. Rita kryss på den sida av linjen, där reglarna ska monteras.

Vad är stålreglar?

Stålreglar används för ickebärande väggar, dem är väggens skelett och är ett starkt material som inte påverkas av fukt. Hos Beijer har vi reglar för alla typer av innerväggar. Innan du bygger ett nytt rum se över vårt utbud av tillbehör och accessoarer för reglar och skenor.

Vilken skruv till stålreglar?

Gipsskruv med borrspets rekommenderas för stålregel. Borrkapacitet: 0,7 – 2,0 mm.

Kan man tapetsera på betongvägg i källare?

I och med att betong är ett material som behöver andas och fukten vandrar är det inte att rekommendera att tapetsera direkt på betongväggen. Därför behöver det reglas upp en ny innervägg. Använd plåtreglar, som inte är känsliga för fukt, när den nya väggen ska på plats.

Får man tapetsera på Murstock?

Glöm ej att murstocken måste vara inspektionsbar vid de tätare besiktningarna som kommer att genomföras av sotare. (om ni använder eldstäderna) Hade gips på min men var tvungen att ta bort skivan, bara färg direkt på var ok, men kolla med era sotarmästare då det tydligen är olika bestämmelser i landet.