:

Vilka muskler aktiveras vid pull ups?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka muskler aktiveras vid pull ups?
  2. Hur lär man sig att göra chins?
  3. Hur många tjejer kan göra chins?
  4. Vart tar chins?
  5. Hur lång tid tar det att lära sig göra chins?

Vilka muskler aktiveras vid pull ups?

Pull-ups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Hur lär man sig att göra chins?

Chins, pull-ups, räckhäv – kärt barn har många namn. Fatta en någorlunda högt och horisontellt monterad stång, använd din överkroppsstyrka för att dra dig upp tills hakan är över stången. Lättare sagt än gjort. Att ens kunna fullborda en repetition i denna övning kräver mycket styrka.

Hur många tjejer kan göra chins?

– Om du är en kille som tränar regelbundet bör du kunna klara mellan fem och åtta stycken. Tjejer har det alltid lite tuffare när det kommer till den här typen av övningar eftersom ni inte har lika mycket muskelmassa som killar. Att klara fem chins som tjej är rimligt, då är du vältränad.

Vart tar chins?

Chins tränar både ryggmuskeln latissimus dorsi och armböjarna (biceps och brachialis) effektivt. Med ett grepp strax utanför axelbredd får du god rörelselängd och hög muskelaktivering i alla arbetande muskler.

Hur lång tid tar det att lära sig göra chins?

Det allra viktigaste att komma ihåg när du bestämt dig för att lära dig chins, om du inte klarar en enda i nuläget, är att det kan ta tid. Det tog mig tre år av träning innan jag kunde bocka av min första – även om den tiden hade kunnat kortas ner om jag hade tränat mer fokuserat.