:

Är det bra att köpa Saab?

Innehållsförteckning:

  1. Är det bra att köpa Saab?
  2. Är det bra att köpa Saab 9-3?
  3. Vem tillverkar dieselmotor Saab?
  4. Vilken Saab ska man köpa?
  5. Vad kostar Saab 9-5?
  6. Kan man köpa en ny Saab?
  7. Är Saab 9-5 ett bra köp?
  8. Finns Saab 9-3 som?
  9. Vilken motor Saab 9-3?
  10. Är Saab 9-3 framhjulsdriven?

Är det bra att köpa Saab?

Att skaffa en Saab som förstabil är inget dumt val. Det är säkra bilar, bra rostskyddade, bekväma, trevliga att köra och det finns många att välja på – över 3 500 var ute på Blocket i maj. ... Säkrast är att köpa bilen hos en MRF-ansluten handlare som lämnar garantier, även om priset blir lite högre än om man köper privat.

Är det bra att köpa Saab 9-3?

Ryktet säger ibland att Saab 9-3 ofta går sönder. Det ligger dock inte speciellt mycket sanning i detta, kvalitén på de senare årsmodellerna av Saab 9-3 är rätt okej. Väl i klass med konkurrenter i samma prisklass. Men visst, precis som alla andra modeller måste 9-3 till verkstaden ibland.

Vem tillverkar dieselmotor Saab?

Dagens motorer från GM Motorerna i dagens Saab-bilar kommer främst från Saabs förra ägare General Motors och byggs bland annat i Tyskland, Australien och USA. Dieselmotorerna kommer från italienska Fiat, en rest av att GM tidigare hade ägarintressen i Fiat. Även tidigare har Saab haft motorer från externa tillverkare.

Vilken Saab ska man köpa?

En fräsch Saab 9-5 kombi är inget dumt köp. Den är rymlig, bekväm och trevlig att köra. Det är dessutom en av de säkraste bilar du kan hitta av de aktuella årsmodellerna. Rostskyddet är bra, men kolla så det inte börjar bubbla sig i nederkant på dörrarna eller på huv och baklucka.

Vad kostar Saab 9-5?

311 000 kronor för basmodellen och 471 900 kronor för flaggskeppet. Nu är prislistan för nya Saab 9-5 fastställd.

Kan man köpa en ny Saab?

Saab-bilarna går alltså bara att köpa via Saabs hemsida i nuläget. Och det finns inte ens en ”köp-knapp” på hemsidan. Kunderna får lägga en beställning och sedan återkommer Saab med en förfrågan om hur man vill ha bilen. ... Det är ovanligt, minst sagt, att enbart erbjuda nya bilar på nätet.

Är Saab 9-5 ett bra köp?

Saab 9-5 fick också högsta betyget, fem stjärnor, i senaste Euro Ncap-testet. Dessutom utsågs 9-5 till den säkraste bilen i Folksams undersökning av verkliga olyckor 2003. Alla årsmodeller har Saabs aktiva nackskydd, SAHR, som motverkar pisksnärtskador.

Finns Saab 9-3 som?

År 2006 lanserade Saab en 9-3 med etanoldrift, Saab BioPower, som marknadsfördes i TV med en reklamfilm innehållande låten Release Me av Oh Laura....Saab 9-3 Generation 2 () (NEVS 2014- )

Andra generationen YS3F
Grundinformation
MärkeSaab
Tillverkning, 2013-
DesignerMichael Mauer

Vilken motor Saab 9-3?

Saab 9-3 Generation 2 () (NEVS 2014- )

Grundinformation
Motor1,8-2,8 L bensin, E85 1,9-2,2 L diesel
Effekt120–280 hk
DrivningFramhjulsdrift, fyrhjulsdrift
Växellåda5/6-vxl manuell, 5/6-stegs automat

Är Saab 9-3 framhjulsdriven?

Hos Wayke hittar du nya och begagnade bilar från Saab, i modellen 9-3, med framhjulsdrift.