:

Hur bred sadel ska jag ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred sadel ska jag ha?
  2. Hur mäter man cykelsadel?
  3. Vilken sadel passar min cykel?
  4. Hur vet jag vilken sadel som passar mig?
  5. Vad är en cykelsadel gjord av?
  6. Hur ställa in cykelsadel?

Hur bred sadel ska jag ha?

För att ta reda på hur bred sadel du behöver bör du mäta avståndet mellan dina sittbensknölar. Det gör du genom att sätta dig på en pappkartong och mäta avståndet mellan de två fördjupningar som uppstår. En del cykelhandlare har också en speciell kudde till hjälp för att mäta avståndet mellan sittbensknölarna.

Hur mäter man cykelsadel?

Mäta ifrån mitten av det vänstra avtrycket till mitten av det högra avtrycket. Avståndet du mäter nu är avståndet mellan dina sittben.

Vilken sadel passar min cykel?

Vilken sadel som passar dig bäst beror på din åkstil och vilken typ av cykel du har. Desto mer upprätt du sitter när du cyklar, ju bredare sadeln kan du ha. Om du cyklar på en sportigare cykel och sitter mer framåtlutad passar en lite smalare sadel bättre.

Hur vet jag vilken sadel som passar mig?

Hitta din åkstil. Första och viktigaste steget när du ska välja cykelsadel är att hitta din åkstil. Generellt kan man säga att har du en upprätt sittställning ska du ha en bredare sadel och ju mer framåtlutande eller aggressivare sittställning ju smalare sadel ska du ha.

Vad är en cykelsadel gjord av?

Det finns många olika modeller av cykelsadlar, de flesta päronformade. Brukscykelsadlar är oftast bredare, medan tävlingssadlar är smalare. Förr gjordes sadelns hölje oftast av läder, men i dag dominerar konstläder, lycra, kevlar och andra syntetmaterial.

Hur ställa in cykelsadel?

Ett annat sätt att ställa in är att sitta på sadeln, sätt hälarna på pedalerna och börja trampa runt bakåt förslagsvis eftersom du inte vill cykla iväg. Du ska med nöd och näppe nå ned utan att behöva vicka på rumpan när du trampar runt. Vickar du på rumpan sitter du för högt. Är benen lätt böjda för lågt.