:

Hur bred är en WC?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred är en WC?
  2. Hur mycket plats tar en vägghängd toalett?
  3. Hur mycket utrymme behöver en toalett?
  4. Vilken vägghängd toalett?
  5. Hur bred är en Dubbeldusch?
  6. Hur stor är en toa?
  7. Hur funkar vägghängd toalett?
  8. Hur stor är en toastol?
  9. Hur nära vägg toalett?
  10. Hur mycket plats behöver ett badkar?

Hur bred är en WC?

Utrymme för toalett: Bredd ca 80 cm, djup ca 120 cm. Utrymme för tvättställ: Bredd ca 90 cm, djup ca 110 cm. Utrymme för dusch: Bredd ca 80 cm, djup ca 80 cm.

Hur mycket plats tar en vägghängd toalett?

Krav. – En vägghängd toalett kan du enkelt installera både i nya och befintliga badrum. Det enda du behöver är ett djup från vägg på minst 14 cm. I befintliga badrum kan man bygga en halvvägg och placera Triomonten bakom den, då förstör man inte befintligt tätskikt, berättar Stefan.

Hur mycket utrymme behöver en toalett?

Den tillgängliga och användbara toaletten bör ha minsta arean 2,2 x 2,2 meter. Där det finns toaletter för allmänheten ska minst en toalett vara tillgänglig och användbar.

Vilken vägghängd toalett?

En vägghängd toalett tar i regel mindre plats och passar därför extra bra i små badrum. Den är lätt att hålla ren och det går att komma åt att städa överallt. Många upplever att den är snyggare än en golvstående toalett eftersom rören och vattencisternen döljs i väggen.

Hur bred är en Dubbeldusch?

Re: Dubbeldusch - bredd?? Jag föreslår att en dubbeldusch kan ha måtten breddx160cm. Då är det gott om plats.

Hur stor är en toa?

En vanlig standard-wc behöver 70-80 cm i bredd och runt 110-120 cm djup inklusive det utrymme som krävs framför wc:n. Andra mått som är viktiga är att det är minst 60 mm mellan vägg och avloppsrörets bakkant. För att inte få svårstädade prång bakom toan är det bra att inte vara för utrymmessnål.

Hur funkar vägghängd toalett?

Vägghängd toalett - vad ska man tänka på? För att installera en vägghängd toalett behöver du en så kallad fixtur, alltså en vattentank som byggs in i väggen. Du behöver också en spolknapp och själva porslinet. Den vägghängda toaletten består alltså av tre separata delar.

Hur stor är en toastol?

Toastolen kan monteras på olika höjd, men standard är ca 45 cm från golv till toalettringen.

Hur nära vägg toalett?

Mellan vägg och bakkant på avloppsröret bör du ha ca 30 mm. Tänk på att WC-stolar med dolt S-lås inte alltid passar till äldre avloppsrör av gjutjärn.

Hur mycket plats behöver ett badkar?

Badkar / dusch En dush bör minst vara 80 * 80 centimeter i ståyta för att kunna användas bekvämt. Ett badkar är svårt att ange mått på exakt, där är det bättre att provligga och se om det passar för den största personen i hushållet. Håll minst 150 * 75 centimeter fri yta framför ditt badkar eller din dusch.