:

Hur brett för toalettstol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur brett för toalettstol?
  2. Hur stor är en toalett?
  3. Hur bred kommod?
  4. Hur stort är ett badrum?
  5. Hur mycket plats behöver en vägghängd toalett?
  6. Hur stor är en handikapptoalett?
  7. Hur bred är ett handfat?
  8. Vad innebär kommod?

Hur brett för toalettstol?

Utrymme för toalett: Bredd ca 80 cm, djup ca 120 cm. Utrymme för tvättställ: Bredd ca 90 cm, djup ca 110 cm. Utrymme för dusch: Bredd ca 80 cm, djup ca 80 cm.

Hur stor är en toalett?

Toalettens mått bör vara minst 2,2 x 2,2 meter och ett fritt dörrpassagemått på minst 0,90 meter. I direkt anslutning till toalettdörren bör en vändzon finnas.

Hur bred kommod?

De vanligaste bredderna för badrumskommoder är 60 cm, cm och 120 cm, men det finns kommoder i alla storlekar och för alla badrum. De minsta kommoderna vi har i vårt sortiment är ca 30-40 cm breda och de bredaste är ca 2 meter. De flesta badrumsmöbler finns dessutom oftast i minst två till tre storlekar.

Hur stort är ett badrum?

Rekommenderade mått och regler Gångutrymmena i badrummet bör vara minst 70 centimeter breda. En dusch bör vara minst 65-70 centimeter i bredd och djup, helst 80 x 80. Underskåp vid tvättställ bör ha 90 centimeter fri plats framför så att dörrar och lådor kan öppnas.

Hur mycket plats behöver en vägghängd toalett?

– En vägghängd toalett kan du enkelt installera både i nya och befintliga badrum. Det enda du behöver är ett djup från vägg på minst 14 cm. I befintliga badrum kan man bygga en halvvägg och placera Triomonten bakom den, då förstör man inte befintligt tätskikt, berättar Stefan.

Hur stor är en handikapptoalett?

Där anges att: "En toalett avsedd för personer med rullstol för begränsad utomhusanvändning bör vara minst 2,2 x 2,2 meter stor och ha ett fritt dörrpassagemått på minst 0,90 meter." Så visserligen fastställs det inte direkt, som Torsten Lindström korrekt påpekar, att det ska finnas utrymme för medföljande.

Hur bred är ett handfat?

Ett vanligt tvättställ behöver ungefär 90 cm i bredd och 110 cm i djup.

Vad innebär kommod?

En kommod är en möbel (tvättställ) med nedsänkt handfat, oftast under ett lock. Under finns ett skåp, där man till exempel förvarar vattenkrus och hygienartiklar. Om kommoden står i ett sovrum förvaras oftast ett nattkärl (potta) i underskåpet, och därför är det vanligt att möbeln i folkmun kallas "pottskåp".