:

Vilken storlek på slips?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken storlek på slips?
  2. Hur bred ska slipsen vara 2021?
  3. Hur ska en slips sitta?
  4. Hur långt ska man ha slipsen?
  5. Vilken färg på slipsen vid begravning?
  6. När ska man bära slips?

Vilken storlek på slips?

Vad är egentligen rätt längd på din slips? Det är viktigt att en slips har rätt längd, för att ge ett bra intryck. Den breda änden av slipsen bör täcka hela knappraden i skjortan och nå ner alltifrån övre kanten på bältet till någon centimeter över bältesspännet, alternativ sluta i linje med ditt bältspännes undersida.

Hur bred ska slipsen vara 2021?

Hur bred ska slipsen vara? Slipsens bredd är en smaksak. Det populäraste måttet är 8 cm vilket är standardbredden. En riktlinje när du väljer bredd är att slipsens bredaste del ska ha samma bredd som bredaste delen på kavajslaget.

Hur ska en slips sitta?

Du bör bära slipsnålen/slipsklämman mellan 3:e och 4:e knappen i skjortan, räknat uppifrån. Träd in den horisontalt över slipsen och skjortsprunden. Den ska sitta ungefär i höjd med kavajens bröstficka.

Hur långt ska man ha slipsen?

Ett annat grundläggande riktmärke är att slipsens längd bör göra att dess spets precis når byxlinningen när du bär byxor med normal midjehöjd.

Vilken färg på slipsen vid begravning?

Vit skjorta är det mest korrekta. Vit slips bland de närmast anhöriga är en gammal, svensk sed. Övriga bär svart slips. Det går även med mörkt blå eller grå slips vid formell begravning.

När ska man bära slips?

Det är främst vuxna män som använder slips, men det förekommer även bland pojkar vid högtidligare tillfällen. Det förekommer också att kvinnor använder slips för att klä upp sig på olika sätt, men slipsen ses som ett i huvudsak manligt plagg, och det är ganska ovanligt att kvinnor använder det.