:

Vilken ring ska vara finast?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken ring ska vara finast?
  2. Vilken bredd på förlovningsring?
  3. Vilken ring har man innerst?
  4. Vilken bredd på Ring?
  5. Hur bred ring herr?
  6. Hur går det till med vigselringar?

Vilken ring ska vara finast?

Har du en slät förlovningsring kan du i princip para den med vilken typ av ring som helst – låt vigselringen bli pricken över i och satsa på en som sticker ut! Var inte heller rädd för att blanda metaller: rödguld och vitguld går absolut att bära tillsammans.

Vilken bredd på förlovningsring?

Normalt så är mannens ring något bredare om hans hand är större. Ett exempel, har mannen ringstorlek 19 mm så kanske han väljer en förlovningsring som har en bredd av 5,5 mm och om kvinnan har en ringstorlek på 16,5 mm så kanske 4 mm är en passande bredd för henne.

Vilken ring har man innerst?

Hur ska jag bära min vigselring? För många känns det mest naturligt att bära vigselringen ytterst eftersom man trär på den på fingret efter förlovningsringen, men det finns också en tradition som säger att vigselringen ska bäras innerst, närmast hjärtat.

Vilken bredd på Ring?

Vi rekommenderar att ringen har en höjd på minst 1.4-1.5 mm och en bredd på minst 2 mm. En för tunn och/eller smal förlovningsring kan med tiden vrida sig och i värsta fall till och med brytas av.

Hur bred ring herr?

Storleks och köpguide ringar

Omkrets i mmDiameter i mm
5517,5
5617,8
5718,1
5818,4

Hur går det till med vigselringar?

Traditionellt får båda en ring vid förlovningen. Det kan ske enklast genom att de trär ringarna på varandras vänstra ringfinger och därmed är det klart. Alternativt byter man ringar vid ett frieri om man vill ha det så.