:

Finns Nix fortfarande?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Nix fortfarande?
  2. Hur vet man om man har Nix?
  3. Hur skaffar man Nix?
  4. Finns jag i Nix?
  5. Varför fungerar inte nix?
  6. Hur får man bort telefonförsäljare?
  7. Hur spärrar man sitt nummer?
  8. Är det bra med Nix?
  9. Vem står bakom Nix?
  10. Vill ej ha telefonförsäljare?

Finns Nix fortfarande?

Den 4 juni meddelade föreningen Nix-telefoni att man inför ett nix-register även för mobilabonnemang. ... På samma sätt som det i dag fungerar för fast telefoni. Detta trots att det sedan flera år tillbaka är otillåtet att ringa säljsamtal till mobiltelefoner, såvida det inte är till en befintlig kund.

Hur vet man om man har Nix?

Kan jag kontrollera om mitt nummer är spärrat? För att kontrollera om numret till en telefon är spärrat ringer du 077 228 00 00. Du måste ringa från telefonen du vill kontrollera.

Hur skaffar man Nix?

– Den som vill anmäla sig till NIX-Telefon behöver bara ringa 077-228 00 00 och följa instruktionerna. Se även Nixtelefon.org. För mer information, kontakta gärna: Mats Rönne, ordförande i Föreningen NIX-Telefon, 070-590 50 50.

Finns jag i Nix?

Slipp obeställda samtal i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte. Ring och följ instruktionerna för att spärra ditt nummer. NIX-Telefon gäller all telefoni och att spärra kostar inget mer än samtalskostnaden. Med hjälp av NIX-Telefon kan du identifiera de kunder som inte vill bli kontaktade via telefon.

Varför fungerar inte nix?

Spärren i NIX-Telefon gäller inte samtal som rör marknadsundersökningar, samhällsinformation, politiska kampanjer, religiös upplysning eller annat som anses ha samhällsintresse. Här menas samtal som inte handlar om försäljning.

Hur får man bort telefonförsäljare?

Du spärrar dina telefonnummer genom att kontakta NIX-Telefon. Enklast är att ringa NIX-Telefon på 0772 – 28 00 00 och följa instruktionerna. Det går också bra att skriva till NIX eller ta hjälp av Konsumentguiden på NIX webbplats. Det kostar inget mer än samtalskostnaden att registrera ditt nummer i NIX-Telefon.

Hur spärrar man sitt nummer?

Du kan spärra både din mobiltelefon och din fasta telefon. Du spärrar dina telefonnummer genom att kontakta NIX-Telefon. Enklast är att ringa NIX-Telefon på 0772 – 28 00 00 och följa instruktionerna.

Är det bra med Nix?

De allra flesta vet att det finns ett effektivt sätt att slippa oönskade säljsamtal, säger Jan Fager. Undersökningen visar också att de som använder NIX i huvudsak är nöjda: sju av tio svenskar, 72 procent, uppger att NIX fungerar mycket eller ganska bra.

Vem står bakom Nix?

Registret drivs av Föreningen NIX-Telefon, med tio bransch- och intresseorganisationer som medlemmar och huvudmän, Direct Selling Sweden, Svensk Försäkring, Kontakta, Sveriges Annonsörer, Svenska Bankföreningen, Sveriges Kommunikationsbyråer, Sveriges Marknadsförbund, Sveriges Tidskrifter, SWEDMA och Tidningsutgivarna.

Vill ej ha telefonförsäljare?

Enklast är att ringa NIX-Telefon på 0772 – 28 00 00 och följa instruktionerna. Det går också bra att skriva till NIX eller ta hjälp av Konsumentguiden på NIX webbplats. ... Om du känner igen ett nummer och du vet att det är telefonförsäljning som du inte vill ha kan du även spärra numret i din egen telefon.