:

När stängde NK i Malmö?

Innehållsförteckning:

  1. När stängde NK i Malmö?
  2. När är det rea på NK Göteborg?
  3. Vem äger Nordiska Kompaniet?
  4. Vad omsätter NK?
  5. När startade Nordiska Kompaniet?
  6. När är julskyltningen på NK?
  7. När börjar sommarrean på NK?
  8. Hur länge har NK rea?
  9. Vem ritade NK huset?
  10. Vem äger Hufvudstaden?

När stängde NK i Malmö?

Byggnaden uppfördes och ägdes av nuvarande Skanska. NK upphörde med sin verksamhet i Malmö 1991 och efter ombyggnad öppnade Hansacompagniet 1992 som en galleria med ett 40-tal butiker. I början av 00-talet såldes fastigheten av Skanska till Briggen.

När är det rea på NK Göteborg?

Med start den 5 januari klockan 10 erbjuder NK:s avdelningar sänkta priser på utvalda varor under januari och februari. Den 5 januari startar även NK:s onlinerea på nk.se. Här hittar du även ett utvalt utbud av reaprodukter. Observera att priserna kan skilja sig åt i varuhuset och online.

Vem äger Nordiska Kompaniet?

En driftform i tiden. Hufvudstaden AB äger AB Nordiska Kompaniet, som i sin tur äger NK fastigheterna och varumärket. Varje NK-avdelning drivs av ett fristående bolag - en NK-företagare, vilka är organiserade i två företagarföreningar.

Vad omsätter NK?

Varuhuset har en årlig omsättning på omkring 540 miljoner kronor.

När startade Nordiska Kompaniet?

1902 NK Stockholm/Founded AB Nordiska kompaniet (NK) bildades den 14 januari 1902. År 1915 stod varuhuset i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan klart. Arkitekt var Ferdinand Boberg och byggherre Kreuger & Toll. Varuhuset var byggt efter internationella förebilder och hade bl a Sveriges första rulltrappa.

När är julskyltningen på NK?

Allt sedan NK öppnade 1915 har stora och små flockats utanför de stora skyltfönstren mot Hamngatan när det är dags för julskultning. På söndag den 21 november klockan 10.50 är det åter dags. Men här kan du redan nu beskåda delar av den klassiska julskyltningen.

När börjar sommarrean på NK?

Många butiker startar rean redan veckan före midsommar, och än fler startar sin sommarrea veckan efter midsommar. Nästan lika många affärer startar sommarrean veckan efter vi haft vår sill och nubbe. En fjärdedel av handeln startar sin rea första veckan i juli, och lite fler än tio procent startar rean först i augusti.

Hur länge har NK rea?

Hur länge håller rean på? Hej Karin, rean är fortfarande i full gång och håller på ett tag till. Så småningom kommer varuhuset fyllas med vårens nyheter så vänta inte allt för länge innan du kommer förbi.

Vem ritade NK huset?

Den ikoniska byggnaden uppfördes av arkitekten Ferdinand Boberg, och blev hans sista verk som arkitekt. Det är efter honom Bobergs Matsal har fått sitt namn. Under de första första 20 åren drev Josef Sachs inte bara varuhus i Sverige, utan även i S:t Petersburg, Moskva och Buenos Aires.

Vem äger Hufvudstaden?

Den största ägaren var vid 2020 års slut L E Lundbergföretagen AB med 46,2 procent av totalt antal utestående aktier och 88,4 procent av rösterna. Näst störst var State Street Bank and Trust med 5,1 procent av antalet utestående aktier och 1,0 procent av rösterna.