:

Är jordvärme förnyelsebart?

Innehållsförteckning:

  1. Är jordvärme förnyelsebart?
  2. Hur länge håller en Jordvärmeanläggning?
  3. Vad är bäst jordvärme eller bergvärme?
  4. Hur lång Kollektorslang bergvärme?
  5. Hur djupt ska man gräva ner jordvärme?

Är jordvärme förnyelsebart?

Jordvärme är en stabil och lätthanterlig värmekälla. ... Det är lätt att förstå varför: förnyelsebar energi - jordvärme utvinner ju egentligen energi som kommer från solen - som ger stabil värme under många år till mycket låg kostnad. En jordvärmepump är en fantastisk investering för både plånbok och miljö.

Hur länge håller en Jordvärmeanläggning?

Hur länge håller ett jordvärme-system? Livslängden brukar landa på cirka 20 till 30 år, ibland mer än 40 – om regelbunden service utförts vill säga.

Vad är bäst jordvärme eller bergvärme?

Så, vad är bäst jordvärme eller bergvärme? Som synes är förutsättningarna för jord- och bergvärme väldigt olika. Generellt är oftast bergvärme mest lämpligt, och ofta det bättre valet. Men med rätt förutsättningar, och stor nog tomt, kan jordvärme tillgodose dina värmebehov till en något lägre investeringskostnad.

Hur lång Kollektorslang bergvärme?

Därför är det viktigt att en specialist hjälper dig så att du får en värmepump som klarar att leverera den värme du behöver. För ett normalstort hushåll som installerar en jordvärmepump brukar det krävas ungefär 400-500 meter kollektorslang, som i sin tur kräver lika många kvadratmeter yta att grävas ner på.

Hur djupt ska man gräva ner jordvärme?

För att kunna ta tillvara jordvärme lägger man ner en så kallad kollektorslang i marken på cirka en meters djup på tomten. Hur lång slinga som behövs avgörs av husets storlek, läge och andra förutsättningar. Vätskan i slangen hämtar värme ur marken.