:

Hur fungerar en DSG växellåda?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en DSG växellåda?
  2. Hur länge håller DSG låda?
  3. När kom nya DSG lådan?
  4. Hur kör man miljövänligt med automat?
  5. Hur fungerar en sekventiell växellåda?
  6. Hur länge håller en automat?

Hur fungerar en DSG växellåda?

En DSG-växellåda (engelska: Direct-Shift Gearbox, tyska: Direkt-Schalt-Getriebe), ofta förkortat DSG, är en elektroniskt styrd växellåda med dubbla kopplingar och med två ingående axlar. ... Principiellt är det egentligen två separata manuella växellådor (och kopplingar), som är ihopbyggda och arbetar som en enhet.

Hur länge håller DSG låda?

Har själv kört en utryckningsbil med DSG som kördes ca 15000 mil innan den såldes. Den bilen kördes inte så snällt för det mesta men hade aldrig några problem med lådan.

När kom nya DSG lådan?

Lådan är inte ny utan kom redan 2009. Den har våtlameller, sju växlar, är gjord för tvärställda motorer, klarar lite högre vridmoment (upp tilll 600Nm) och sitter monterad i Tiguan, Multivan, Transporter (från 2009 och framåt), Sharan, Caravelle samt även nya Passat GTS.

Hur kör man miljövänligt med automat?

En bil med automatlåda saknar motorbroms, men du kan även här bara släppa på gasen och låta bilen rulla fram, genom att göra så sparar du mycket bränsle. Genom att planera din körning slipper du tvärbromsa och accelerera.

Hur fungerar en sekventiell växellåda?

På en sekventiell manuell växellåda sker växlingen genom att föraren trycker fram växelspaken eller drar den bakåt, för att byta växel. I många standardvagnar dras spaken bakåt (mot föraren) för att växla ned, och trycks fram för att växla upp. Detta kan dock skilja mellan olika bilar. Kopplingen är elektroniskt styrd.

Hur länge håller en automat?

Byter man oljan och filter regelbundet,så kan en låda funka minst 30.000 mil ua. Men det skiljer på livslängd på en statskörd automat och landsvägskörd, det är antalet växlingar som ger slitaget och smutsar ned oljan.