:

Är 3000 vattenpelare bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är 3000 vattenpelare bra?
  2. Vad menas med 3000 mm vattenpelare?
  3. Vad betyder 5000 mm vattenpelare?
  4. Vilken vattenpelare behövs?
  5. Hur många vattenpelare är vattentät?
  6. Vad betyder vattenpelare 8000?
  7. Vad menas med vattenpelare?
  8. Vad betyder 20000 mm vattenpelare?
  9. Är galon vattentätt?
  10. När är ett plagg vattentätt?

Är 3000 vattenpelare bra?

Vi rekommenderar att inte köpa något med mindre än 3000 mm vattenpelare om du vill kunna sova torrt och torka kläder och annan utrustning.

Vad menas med 3000 mm vattenpelare?

När man pratar om vattenpelare, eller vattenpelartryck, menar man hur stor mängd vatten (mätt i millimeter) som 1 kvadratcentimeter av ett material kan klara av innan vattnet tränger igenom. Ju högre vattenpelaren är, desto mer vatten kan materialet tåla.

Vad betyder 5000 mm vattenpelare?

Vattenpelare är ett verktyg för att mäta hur mycket vattentryck ett material klarar av innan vattnet tränger igenom. Vattenpelare mäts i millimeter och ju högre vattenpelare ett material kan utstå desto mer vattentätt är plagget. ... 5000 mm är vattentätt men endast för lättare regn eller kortare perioder i ösregn.

Vilken vattenpelare behövs?

Hur mycket regn en jacka står emot brukar anges med så kallad vattenpelare. För att klara av rejält regn bör en jacka ha en vattenpelare på minst 10 000 mm. Se även till att du väljer en jacka med tejpade sömmar, annars börjar det snart läcka.

Hur många vattenpelare är vattentät?

Vattenpelare är ett mått på hur stort tryck av vatten som materialet kan motstå, och beroende på natur och aktivitet så behöver du olika hög vattenpelare. Det är också skillnad mellan vattentät och vattentålig - för att ett plagg ska räknas som vattentätt krävs en vattenpelare på minst 2 000 mm.

Vad betyder vattenpelare 8000?

Vattenpelare står då för vattentätheten. För att ta reda på det testas materialet i plagget för att se när det börjar släppa igenom vatten. Detta anges i millimeter. ... Det betyder att materialets rätsida klarar av att stå emot trycket från en mängd vatten som mäter 8000 millimeter på höjden.

Vad menas med vattenpelare?

Vattenpelare - en måttenhet för vattentäthet När vi mäter vattentätheten hos ett material testar vi hur hög en pelare med vatten måste vara innan vattnet tränger in i skalmaterialet. Vi anger graden av vattentäthet i det antal millimeter vattenpelaren är när vattnet tränger in.

Vad betyder 20000 mm vattenpelare?

– titta på tygets vattenpelare Ett regnplagg med en vattenpelare på 2000 mm eller mer brukar räknas som vattentätt; då kan plagget användas i hällregn en stund utan att tyget släpper in väta. Ska du däremot vistas flera timmar ute i hällregn bör du välja ett regnplagg med en vattenpelare på minst 20000 mm.

Är galon vattentätt?

Helt vattentätt med svetsade sömmar Svetsade sömmar innebär att plagget får en helt vattentät konstruktion eftersom det inte finns några hål från sömmarna där vatten kan tränga igenom. Galon® behöver ingen impregnering eller efterbehandling för att bibehålla sin vattentäthet.

När är ett plagg vattentätt?

När ett plagg klarar ett vattentryck på 2000 mm räknas det som vattentätt, men det kan skilja stort beroende på hur och i vilken miljö tyget används. De flesta regnplaggen som klarar ett vattentryck på upp till 5000 mm fungerar bra under en kortare stund i kraftigt regn eller något längre stund i medelkraftigt regn.