:

Var kan man köpa en back läsk?

Innehållsförteckning:

  1. Var kan man köpa en back läsk?
  2. När försvann Läskbacken?
  3. Hur många drycker är det i en back?
  4. Vad kostar det att köpa en 33cl läsk?
  5. Var kan man panta Läskbackar?
  6. Finns Drickabackar kvar?
  7. Vad kostar en back med lättöl?

Var kan man köpa en back läsk?

Fortfarande finns det läsk i rödbackar på några lokala platser. Krönleins bryggeri säljer en del i södra Sverige, Åbro i några lokala butiker i Vimmerby med omnejd. Annars PET. Eller så kan man gå till en restaurang eller ett fik.

När försvann Läskbacken?

De gamla returglasen placerar sig tillsammans med bag-in-box och kartong som de bästa alternativen, följt av PET och sist glasflaska för engångsbruk. Den röda läskbacken med returglas har sedan 2013 fasats ut ur livsmedelsbutikerna.

Hur många drycker är det i en back?

I Sverige har vi två unika retursystem för glasflaskor, dels det som gäller 33 cl glasflaskan som finns i en röd back, dels i en 50 cl-flaska som finns i en blå back, om de inte står på butikshyllan. Returglassystemen är mer än 100 år gamla.

Vad kostar det att köpa en 33cl läsk?

33cl. Jfr-pris 36.21 kr/lit.

Var kan man panta Läskbackar?

Du hittar till exempel pantrör i offentliga miljöer och våra igloos och insamlingskärl på campingplatser och skidanläggningar.

Finns Drickabackar kvar?

De flesta butiker har inte ens läskbackar längre. Orsaken är att de stora bryggerierna har slutat leverera sötdricka i 33 centiliters returflaskor. Lättöl och mineralvatten finns dock kvar i denna form. Många köpmän tycker det är skönt att slippa backarna.

Vad kostar en back med lättöl?

NorrlandsGuld. 33cl. Jfr-pris 11.97 kr/lit.