:

Vad menas med leverantörsfakturor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med leverantörsfakturor?
  2. Hur bokför jag en leverantörsskuld?
  3. Hur bokförs en kreditnota?
  4. Vad är en Leveransfaktura?
  5. Vad är kundfakturor?

Vad menas med leverantörsfakturor?

Leverantörsfakturor utfärdas av säljare eller ”leverantörer” för varor eller tjänster som du har köpt för ditt företag. ... Leverantörsreskontra är ett register som innehåller information om vilka fakturor från leverantörer som har inkommit, vilka som har betalats och övrig information om leverantörerna.

Hur bokför jag en leverantörsskuld?

När du bokför upp en leverantörsskuld krediterar du konto 2440 Leverantörsskulder och debiterar ett kostnadskonto och eventuell moms.

Hur bokförs en kreditnota?

Bokföra kreditfaktura Eftersom en kreditfaktura kvitterar ut den ursprungliga fakturan ska den därför bokföras på precis motsatt sätt från hur den ursprungliga försäljningsfakturan bokförs. Om fakuran är momspliktig ska även momsen korrigeras.

Vad är en Leveransfaktura?

En leverantörsfaktura är helt enkelt en faktura som inkommit från en leverantör. Stora företag kan få massvis av leverantörsfakturor och upprättar register för att få bättre överblick. Även mindre företag har mycket att vinna på att hålla ordning.

Vad är kundfakturor?

En kundfaktura är en faktura som ett företag skickar till sin kund. Detta ska inte förväxlas med en leverantörsfaktura, som är en faktura som en organisation har fått från en av sina leverantörer.