:

När ska man redovisa Importmoms?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man redovisa Importmoms?
  2. Hur mycket är Införselmoms?
  3. När används konto 2645?
  4. När används konto 4545?
  5. Hur betalas Importmoms?

När ska man redovisa Importmoms?

Tidpunkten för redovisning av importmoms baseras på tullräkningens utställningsdag och på importörens redovisningsperiod för moms hos Skatteverket. Utställningsdagen hittar du i övre högra hörnet på tullräkningen.

Hur mycket är Införselmoms?

Införselmoms är moms som köparen betalar vid import av varor till Sverige från ett land utanför EU. Införselmoms läggs på av Tullverket och får lyftas av köparen på samma sätt som annan ingående moms.

När används konto 2645?

BAS-konto 2645 På det här kontot bokför du den beräknade ingående momsen som ska nolla ut den utgående momsen som du bokförde på konto 26.

När används konto 4545?

eventuell tull och andra skatter och avgifter samt eventuella bikostnader. Underlaget ska redovisas i ruta 50 på momsdeklarationen genom momskod BI (Beskattningsunderlag Import). Det totala beskattningsunderlaget är i detta exempel 21 000 kronor och bokförs på konto 4545 med momskod BI.

Hur betalas Importmoms?

När du importerar en vara behöver du betala moms, så kallad importmoms. Du som är momsregistrerad betalar momsen till Skatteverket. Du som inte är momsregistrerad betalar till Tullverket. Momsen är 25 procent för de flesta varor.