:

Vilken utländsk skatt kan avräknas?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken utländsk skatt kan avräknas?
  2. Vad är utländsk skatt?
  3. Är utländsk skatt avdragsgill?
  4. Hur begär man tillbaka utländsk källskatt?
  5. Hur deklarerar man utländsk inkomst?
  6. Vilket konto ska man ha utländska aktier?

Vilken utländsk skatt kan avräknas?

Om taxe d'habitation har påförts och betalats av en i utlandet delägarbeskattad juridisk person eller dess delägare på grund av ägande av en fastighet, så är taxe d'habitation en utländsk skatt som kan avräknas.

Vad är utländsk skatt?

När du får utdelning från bolag som har sitt legala säte i annat land än Sverige så drar ursprungslandet en skatt (utländsk källskatt). Den utländska källskatten är ofta 15% av utdelningsbeloppet, men kan variera från land till land.

Är utländsk skatt avdragsgill?

Du kan även begära avdrag för utländsk skatt under "inkomst av tjänst". Avdraget är frivilligt och görs under punkten "övriga utgifter". Om du begär avräkning för slutlig skatt som du har begärt avdrag för tar vi hänsyn till den skatteminskning som avdraget har medfört.

Hur begär man tillbaka utländsk källskatt?

Om du har inkomster från utlandet som inte finns med på dina svenska kontrolluppgifter får du göra en särskild begäran om avräkning av utländsk skatt i din deklaration eller på blankett SKV 2703. Om du inte får avräkning för hela den utländska skatten så kan du spara den överskjutande delen i högst fem år.

Hur deklarerar man utländsk inkomst?

Så här deklarerar du en inkomst från utlandet som beskattas i Sverige. Fyll i inkomsten i rätt ruta på deklarationen. Tänk på att alla belopp ska vara omräknade till svenska kronor. Under Övrigt lämnar du uppgift om typ av inkomst, från vilket land inkomsten kommer, inkomstens storlek och betald utländsk skatt.

Vilket konto ska man ha utländska aktier?

Kapitalförsäkring är bäst för källskatt på utdelning När du får en utdelning från utländska aktier så kommer du betala en källskatt till det land som du köper aktierna ifrån. Källskatten är en procent (%) av utdelningen och betalas när utdelningen trillar in på kontot.