:

Hur redovisas provision?

Innehållsförteckning:

  1. Hur redovisas provision?
  2. Hur fungerar kommission?
  3. Hur bokföra målarfärg?
  4. Vad är Förmedlingsersättning?
  5. Vad är Kommissionsförsäljning?
  6. Hur bokföra förbrukningsmaterial?

Hur redovisas provision?

Det vanligaste är dock att man som företag får någon form av provision som är likställt med en försäljningsintäkt av typen tjänst. Det ska alltså bokföras som en försäljning av tjänst och momsen ska hanteras som om det var en tjänsteförsäljning, alltså normalt 25%.

Hur fungerar kommission?

En kommissionär har inte köpt varorna av dig utan säljer dessa för din räkning. Eventuellt osålda varor returneras vanligen. En kommissionär har rätt till ersättning, provision, för sålda varor under den tid som hen är kommissionär och i vissa fall även en tid därefter.

Hur bokföra målarfärg?

Utgifter för målarfärg, golv, diskmaskin och penslar med mera som används i underhållsarbetet utgör däremot utgifter för reparation och underhåll. Reparation och underhåll för en fastighet kan avse yttre underhåll eller inre underhåll och kan anses vara byggtjänster som omfattas av reglerna om omvänd skattskyldighet.

Vad är Förmedlingsersättning?

Om betalning erhålls för förmedlad vara eller tjänst ska detta ske för huvudmannens räkning. ... Det finns inte något krav på att förmedlingsersättningen ska betalas ut i direkt anslutning till att huvudtransaktionen utförs eller att det måste finnas en specifik provisionsbetalning för varje enskild huvudtransaktion.

Vad är Kommissionsförsäljning?

I ett kommissionsförhållande har en mellanman, en kommissionär, åtagit sig ett uppdrag för en kommittents räkning, dvs en producent eller en leverantör, att i eget namn sälja eller köpa varor, värdepapper eller lös egendom. Grundregeln är att kommissionären aldrig blir ägare till varorna.

Hur bokföra förbrukningsmaterial?

Förbrukningsmaterial är ett begrepp som används inom bokföring. Det finns ett särskilt kostnadskonto (5460) för denna kategori av varor, som utgörs av föremål som har köpts in av företaget för att förbrukas i verksamheten. De utgör därför en kostnad för företaget.