:

Hur bokför man en kostnad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man en kostnad?
  2. När bokförs en kostnad?
  3. Hur bokföra kostnader för hemsida?
  4. När bokförs en faktura?
  5. Hur bokföra molntjänster?

Hur bokför man en kostnad?

  1. Alla direkta kostnader bokförs på konton som börjar på siffran 4. ...
  2. Alla indirekt kostnader, det vill säga kringkostnader, bokförs på konton som börjar på siffrorna 5 eller 6. ...
  3. Kostnader för personal och löner bokförs alltid på konton som börjar på siffran 7.

När bokförs en kostnad?

En redovisningsenhet skall redovisa en kostnad i resultaträkningen när resurser har förbrukats om det är sannolikt att ekonomiska fördelar kommer att flöda ut från redovisningsenheten och om utgiften kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Hur bokföra kostnader för hemsida?

Kostnader för hemsidor som utgör huvudprodukt i verksamheten och kostnader för hemsidor som används som marknadsföringportal (E-handel) eller informationsportal klassificeras som reklamkostnader och bokförs i kontogrupp 59.

När bokförs en faktura?

Faktureringsmetoden – bokför fakturor löpande För utgående och inkommande fakturor gäller att de först förs in i bokföringen på det datum de är utställda eller inkomna – det vill säga på fakturadagen eller ankomstdagen. I det här skedet bokförs fakturan som en kundfordran eller en leverantörsskuld.

Hur bokföra molntjänster?

Bokföringskonto 6540 (IT-tjänster) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%. Vid inköp av tjänster via nätet, så som programvaror, webbhotell och liknande inom Sverige kan man använda bokföringsmallen IT-produkter inrikes. Bokföringskonto 6230 (Datakommunikation) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%.