:

Hur bokföra årsredovisning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra årsredovisning?
  2. Hur bokföra affärssystem?
  3. Hur bokföra redovisningskonsult?
  4. Vad kostar det att anlita en bokföringsbyrå?
  5. Hur upprättas ett bokslut?

Hur bokföra årsredovisning?

Alla företag ska varje räkenskapsår avsluta den löpande bokföringen med ett bokslut. Bokslutet kan vara antingen i form av ett årsbokslut eller en årsredovisning. Reglerna för årsbokslut och årsredovisning skiljer sig åt mellan olika företagsformer och beror även på verksamhetens storlek.

Hur bokföra affärssystem?

För bokföring av ekonomiprogram kan man med fördel använda BAS-konto 5420 (programvaror), både för prenumeration och inköp av hela "offline program". Men om du har lagt ut redovisningen (outsourcat) den till en redovisningsbyrå bör du istället använda konto 6530 (Redovisningstjänster).

Hur bokföra redovisningskonsult?

När du köpt in hjälp med bokföringen eller rådgivning för att hantera bokföringen (inrikesköp av tjänst) bör du välja konto 6530 (Redovisningstjänster).

Vad kostar det att anlita en bokföringsbyrå?

Boksluts- och deklarationsarbete i Enskild firma brukar röra sig kring 5-10 timmar per år för ett mindre företag, vilket blir en kostnad på ca kr per år. Eller ca 3-5 timmar för en riktigt liten firma, det blir ca kr per år.

Hur upprättas ett bokslut?

Ett bokslut är en sammanställning av ett företags bokföring vid en viss tidpunkt. I grunden består bokslutet av en resultaträkning, en balansräkning och vissa tilläggsupplysningar eller noter. Alla företag ska avsluta den löpande bokföringen för varje räkenskapsår med ett bokslut.