:

Vad gör man med en kreditnota?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör man med en kreditnota?
 2. Hur bokför jag en Dubbelbetalning?
 3. Vad ska vara med på en kreditfaktura?
 4. Hur kan man bokföra en kreditfaktura från leverantör?
 5. Vad är en kreditfaktura?
 6. Vad är debet och kredit?

Vad gör man med en kreditnota?

En kreditnota ska innehålla den ändring som gjorts av den ursprungliga fakturan. Den ska också innehålla en särskild och otvetydig hänvisning till den ursprungliga fakturan (11 kap....

 1. 2014 »
 2. Mervärdesskatt »
 3. Fakturering »
 4. Vad är en faktura? »
 5. Kreditnota.

Hur bokför jag en Dubbelbetalning?

Boka beloppet på debet tex på 1684 Kortfristiga fordringar hos leverantör. Boka bort från samma konto när pengarna kommer tillbaka.

Vad ska vara med på en kreditfaktura?

En kreditnota ska innehålla den ändring som gjorts av den ursprungliga fakturan. Den ska också innehålla en särskild och otvetydig hänvisning till den ursprungliga fakturan (11 kap. 10 § ML).

Hur kan man bokföra en kreditfaktura från leverantör?

 • Bokför kreditfaktura från leverantör: Fakturametoden. Kreditfakturor bokförs lite olika och idag går det ej att bokföra en faktura med ett direkt negativt belopp. Enklaste sättet är då att bokföra det som det ursprungliga inköpet (med positiva belopp) men byta plats på debet och kredit, alltså så att verifikatet ser ut tvärtom gentemot det ...

Vad är en kreditfaktura?

 • En kreditfaktura är en korrigerad faktura av en ursprunglig, felaktig faktura. En kreditfaktura kan också kallas kreditnota,omvänd faktura eller minusfaktura. Om en faktura är utfärdad men av någon anledning inte ska betalas eller är felaktig måste en kreditfaktura utfärdas.

Vad är debet och kredit?

 • Debet och kredit är någonting som många upplever som lite krångligt men egentligen är det inte så svårt. Begreppen är en del av en internationell standard som kallas dubbel bokföring, vilket innebär att varje händelse berör två konton. Det bygger på att pengar alltid rör sig från ett ställe till ett annat.