:

Hur bokför man extern representation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man extern representation?
  2. Vad menas med extern representation?
  3. Är extern representation avdragsgillt?
  4. Hur bokför man greenfee?
  5. Vad är en representation?
  6. Hur beskattas representation?

Hur bokför man extern representation?

Den del av en utgift för extern representation som avser ingående moms skall redovisas som en negativ skuld i balansräkningen fram till dess att momsskulden har blivit betald. Kostnader för extern representation klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som representationskostnader i kontogrupp 60.

Vad menas med extern representation?

Representation kan rikta sig antingen utåt mot företagets affärsförbindelser eller liknande (extern representation) eller mot företagets personal i form av till exempel personalvård eller personalfester (intern representation).

Är extern representation avdragsgillt?

Du får göra avdrag för moms vid representation om kostnaderna har ett omedelbart samband med verksamheten. Det gäller till exempel när representationen ingår som ett naturligt led i affärsförhandlingar eller vid personalvård.

Hur bokför man greenfee?

Utgifter för teaterbesök, greenfee vid golfspel och liknande Du kan få avdrag för moms på utgifter för teaterbesök, greenfee och liknande med högst momsen på ett underlag om 180 kronor exklusive moms per person och tillfälle.

Vad är en representation?

Vad är representation? Det finns ingen bestämd skatterättslig definition av begreppet i lagstiftningen. Utgifter för representation kan avse utgifter för mat, dryck, betjäning, hotellrum, teaterbiljetter och liknande.

Hur beskattas representation?

Om du i samband med representation har kostnader för mat och dryck får du göra avdrag för moms på ett underlag som får vara högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle.