:

Hur bokför man träningskort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man träningskort?
  2. Hur mycket moms på friskvård?
  3. Är friskvård avdragsgillt i enskild firma?
  4. Får arbetsgivaren dra moms på friskvård?
  5. Hur bokför man medlemsavgift?
  6. Hur bokför man företagshälsovård?
  7. Hur bokför du friskvårdsbidraget?
  8. Vad är friskvårdsbidrag?
  9. Hur bokförs friskvård på konto 7699?
  10. Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?

Hur bokför man träningskort?

En kostnad för en skattefri förmån av gymkort, styrketräning, aerobics och spinning redovisas normalt som en personalkostnad i kontogrupp 76 och momsen redovisas som ingående moms (negativ skuld) för en momsregistrerad fysisk eller juridisk person.

Hur mycket moms på friskvård?

Momssatsen på utgifter för motion och friskvård är normalt 6 %. Momsen för en skattefri förmån av motion och friskvård är avdragsgill som ingående moms för en momsregistrerad fysisk eller juridisk person. En icke momsregistrerad person får göra avdrag för ingående moms som en kostnad.

Är friskvård avdragsgillt i enskild firma?

Som enskild näringsidkare kan du inte få avdrag för utgifter för egen friskvård eller motion.

Får arbetsgivaren dra moms på friskvård?

Moms och beskattning Momsen på utgifter för skattepliktiga förmåner av motion och friskvård är inte avdragsgill som ingående moms utan får dras av som en kostnad.

Hur bokför man medlemsavgift?

Medlemsavgifter är ej avdragsgilla kostnader. Detta bokförs på konto 6982 - Föreningsavgift, ej avdragsgill. Serviceavgifter är däremot en avdragsgill kostnad vilket innebär att den är momsbelagd. Kostnaden för serviceavgifter bokförs på konto 6981 - Föreningsavgift, avdragsgill momsbelagd.

Hur bokför man företagshälsovård?

En kostnad för en skattefri förmån av företagshälsovård redovisas normalt i kontogrupp 76 för anställda och i kontogrupp 69 för egenföretagare, momsen redovisas som ingående moms (negativ skuld) för en momsregistrerad fysisk eller juridisk person.

Hur bokför du friskvårdsbidraget?

  • Så bokför du friskvårdsbidraget. Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

Vad är friskvårdsbidrag?

  • Vad är friskvårdsbidrag? Arbetsgivaren kan skatte- och avgiftsfritt ge sina anställda möjlighet till enklare slag av motion och friskvård. Om den anställda har kostnad för till exempel gym, ridlektioner eller annan motion kan arbetsgivaren mot kvitto betala ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5 000 kronor per år inklusive moms.

Hur bokförs friskvård på konto 7699?

  • Friskvård bokförs på konto 7699 (Övriga personalkostnader).

Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?

  • Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta. Mimmi Rito2019-12-20. Friskvårdsbidraget är en av flera förmåner som du som arbetsgivare kan erbjuda dina medarbetare. Syftet är att öka kollegornas välmående och företagets attraktionskraft på en arbetsmarknad där konkurrensen om rätt kompetens blir allt tuffare.