:

Hur bokför man en retur?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man en retur?
  2. Hur bokför man kortbetalning?
  3. Hur redovisar man betalningar med Swish?
  4. Vilket konto bokförs kundfordringar?
  5. Hur bokför man banktjänster?

Hur bokför man en retur?

Det händer ibland att man måste returnera en vara man köpt eller att en kund returnerar varor eller avbeställer redan bokförda tjänster. Detta skall bokföras på samma sätt som köpet eller försäljningen bokfördes. Det kan också hända att en kund betalar en faktura två gånger och du sedan skickar tillbaka betalningen.

Hur bokför man kortbetalning?

Fakturametoden. Vi rekommenderar att du bokför alla inköp som är gjorda med kreditkortet på bokföringskonto 1680 - Andra kortfristiga fordringar. Detta kan du lägga till som betalkonto under Inställningar → Betalkonton. Följ guiden hur man bokför en utgift men välj istället konto 1680 som betalkonto.

Hur redovisar man betalningar med Swish?

Den bekräftelse man får i Swish:s egen mobiltjänst är inte ett kvitto och ej heller ett godkänt underlag som verifikat. Den är bara en bekräftelse på själva transaktionen. Betalningen framgår av kontoutdraget så det kan användas som verifikation till kassaredovisning.

Vilket konto bokförs kundfordringar?

I baskontoplanen bokförs kundfordringar i kontogrupp 15. En kundfordran skall enligt IFRS redovisas i balansräkningen när det är sannolikt att framtida ekonomiska fördelarna kommer att tillfalla redovisningsenheten om kundfordran har ett nominellt värde som kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Hur bokför man banktjänster?

När tjänsterna har utnyttjats så omförs en tillgång av ej utförda tjänster till en kostnad i resultaträkningen. Kostnader för bankavgifter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som bankkostnader i kontogrupp 65.