:

Hur bokför man en upplupen kostnad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man en upplupen kostnad?
  2. Hur bokför man löner i Fortnox?
  3. Hur bokför man Interimsskuld?
  4. Hur bokför jag arbetsgivaravgifter?
  5. Hur man bokför löner?
  6. Hur gör man löner i Fortnox?

Hur bokför man en upplupen kostnad?

En upplupen kostnad klassificeras på grund av sin kortfristiga natur som en kortfristig skuld och bokförs normalt i kontogrupp 29. En upplupen kostnad återförs när varuleveranser eller utförda tjänster har fakturerats eller omvandlats till likvida medel och då reduceras den upplupna kostnaden i kontogrupp 29.

Hur bokför man löner i Fortnox?

Betala ut och bokför lön Lönen skickas automatiskt till din bank och du behöver bara logga in och signera den. Lönen bokförs automatiskt i Fortnox Bokföring. Klicka på knappen Bokför lönen. Du behöver nu gå in på din bank och registrera betalningen av lönen.

Hur bokför man Interimsskuld?

Både interimsskulder och interimsfordringar ska bokföras som periodiseringar, vilket betyder att intäkter bokförs när de faktiskt har intjänats och kostnader bokförs i den period som resursen faktiskt förbrukas eller tjänsten är utförd.

Hur bokför jag arbetsgivaravgifter?

I samband med arbetsgivardeklaration görs en omföring till kontot Avräkning för skatter och avgifter [1630]. Den består av föregående månads personalskatt [2710], 6 300 kr, och uppbokade arbetsgivaravgifter [2730], 5 760 kr.

Hur man bokför löner?

Löner kan bokföras på flera olika konton. För arbetare används konto [7010], för tjänstemän [7210] och för företagsledare [7220]. Samtidigt som löneutbetalningen bokförs kan också alla andra transaktioner som rör just den lönen bokföras.

Hur gör man löner i Fortnox?

Gör inställningar för avtal Klicka på Inställningar, kugghjulet uppe till höger, och välj Lön. Här hittar du en rad olika inställningar. Välj Avtal för tjänstemän - Allmänt eller Avtal för arbetare - Allmänt, beroende på vilken avtalsform de anställda har.