:

Hur bokför man domän?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man domän?
  2. Hur bokför man kostnad för hemsida?
  3. Får man sälja domännamn?
  4. Hur bokföra Loopia?
  5. Hur bokförs dataprogram?

Hur bokför man domän?

Vid ett köp av eller prenumeration på ett domännamn ska kostnaden bokföras på BAS-konto 6230 eller konto 6540. När ett företag eller privatperson vill bokföra domän eller bokför inköp av domän går det även att dela upp kostnaden mellan dessa konton.

Hur bokför man kostnad för hemsida?

Kostnader för hemsidor som utgör huvudprodukt i verksamheten och kostnader för hemsidor som används som marknadsföringportal (E-handel) eller informationsportal klassificeras som reklamkostnader och bokförs i kontogrupp 59.

Får man sälja domännamn?

När det gäller försäljning av domännamn så finns det flera olika sätt som man kan gå. Man skulle kunna använda en andrahandsmarknad som exempelvis Flippa.com, SEDO.com eller Missdomain eller att man postar ut de på ett forum som wn.se. ... Har man internationellt gångbara domännamn är det en suverän marknad.

Hur bokföra Loopia?

Domäner som du köpt eller prenumererar på bokförs på konto 62. Man kan också tänka sig att man delar upp kostnaden på 6230 för prenumerationen av domänen och resten på 6540 för drift/hosting och annan IT-service relaterad till webbhotellet, inklusive tilläggstjänster m.m. som är vanligt idag.

Hur bokförs dataprogram?

Utgifter för programvara bokförs i kontogrupp 10, i kontogrupp 14 eller i kontogrupp 54. En tillgång skall redovisas i balansräkningen när det är sannolikt att framtida ekonomiska fördelarna kommer att tillfalla redovisningsenheten om tillgången har en utgift eller ett värde som kan mätas på ett tillförlitligt sätt.