:

Hur bokför man diff i kassan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man diff i kassan?
  2. Hur ska man bokföra Kassaförsäljning?
  3. Hur bokför man preliminär skatt aktiebolag?
  4. Hur bokför man Swish betalning?
  5. Hur ofta ska kontant försäljning som registreras i ett certifierat kassaregister bokföras?
  6. Hur bokför man likvida medel?

Hur bokför man diff i kassan?

Vid bokföring ska, om möjligt, differensen konteras mot de konton som intäkterna borde ha avsett, annars ska den konteras mot kontot 3790 Övriga intäktskorrigeringar.

Hur ska man bokföra Kassaförsäljning?

Kassaförsäljning (kontanthandel) Kontanttransaktioner kan bokföras antingen med kundfaktura eller med ett verifikat. Det rekommenderas inte att man skapar en separat kundfaktura vid varje försäljning. I stället kan man skapa ett samlat verifikat och bokföra med jämna mellanrum (en dag,en vecka, en månad).

Hur bokför man preliminär skatt aktiebolag?

Det är upp till dig som företagare att betala in skatten till skattekontot. När preliminärskatten dras från skattekontot bokförs detta som en minskning av skatteskuld, på konto 2518 (vissa använder gruppkontot 2510 istället, men vi rekommenderar 2518 så att preliminärskatten hålls separat). Motkonto är 1630.

Hur bokför man Swish betalning?

Vad gäller när kunden betalar med swish i företag som utfärdar s.k. kontantfakturor? Betalningssättet avgör inte hur en försäljning ska bokföras. Försäljning mot swish bokförs på samma sätt som övrig försäljning och med motsvarande underlag.

Hur ofta ska kontant försäljning som registreras i ett certifierat kassaregister bokföras?

Bokföringslagen säger att affärshändelser ska bokföras så snart det kan ske. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast följande arbetsdag men kontanta betalningar som registreras i ett certifierat kassaregister får däremot senareläggas till 50 dagar efter utgången av den månad som affärshändelsen inträffade.

Hur bokför man likvida medel?

I baskontoplanen bokförs kassa, bank och likvida medel i kontogrupp 19. En ökning av tillgodohavanden på kassa och bank bokförs när likvida medel har betalats in till en redovisningsenhets kassa eller konton.