:

Hur bokför man skattekontot?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man skattekontot?
  2. Hur bokför man skatteåterbäring aktiebolag?
  3. Kan Skatteverket tillgodoräkna en inbetalning?
  4. Hur betalar du skatt till Skatteverket?
  5. Hur kan du bokföra skattekonto i enskild firma?

Hur bokför man skattekontot?

Insättningar till ett skattekonto som tillhör en delägare i en enskild firma, i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag bokförs genom att ett konto för kassa och bank i kontogrupp 19 krediteras och att ett konto i kontogrupp 20 debeteras.

Hur bokför man skatteåterbäring aktiebolag?

Om du har fått tillbaka skatt till ditt privata konto ska återbetalningen ej bokföras då du får detta överfört till ditt privata konto. Vill du återföra detta till firman så bokför inbetalningen från ditt privata konto som “Egen insättning”.

Kan Skatteverket tillgodoräkna en inbetalning?

  • Det finns en risk för att Skatteverket inte kan tillgodoräkna dig en inbetalning om du har angett någon felaktig uppgift vid inbetalningen, till exempel fel personnummer, fel organisationsnummer eller fel OCR-nummer (identifikationsnummer). I värsta fall kan en inbetalning tillgodoräknas en annan person eller bolags skattekonto.

Hur betalar du skatt till Skatteverket?

  • Du som är privatperson har normalt en arbetsgivare som drar skatt från din lön varje månad och betalar in den till Skatteverket. Om du av någon anledning vet att du behöver betala mer skatt än vad arbetsgivaren drar av och betalar in kan du när du vill göra en inbetalning till Skatteverket, en så kallad extra inbetalning.

Hur kan du bokföra skattekonto i enskild firma?

  • Bokföra skattekonto Enskild firma. ... Avräkning för skatter och avgifter (skattekonto), som du lägger upp i bokföringen. Betalningen bokförs sedan direkt mot detta konto. Det går bra att använda bokföringsmallen "Preliminärskatt Aktiebolag", du kan dock välja att justera titeln.