:

Vad gör man på barn och fritidsprogrammet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man på barn och fritidsprogrammet?
  2. Vad är Yrkeslärarutbildning?
  3. Hur mycket tjänar man på barn och fritid?
  4. Är det mycket plugg på barn och fritid?
  5. Vad innebär Halvfartsstudier?

Vad gör man på barn och fritidsprogrammet?

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn.

Vad är Yrkeslärarutbildning?

Yrkeslärarutbildningen är ett alternativ för dig med kvalificerade yrkeskunskaper som är relevanta för gymnasieskolans yrkesämnen. För att söka utbildningen behöver du dokumenterad arbetserfarenhet. Den tvååriga utbildningen ger dig behörighet att undervisa på yrkesprogram i gymnasiet och vuxenutbildning.

Hur mycket tjänar man på barn och fritid?

EFTER UTBILDNINGEN En genomsnittlig lön för en utbildad barnskötare ligger på cirka 23 000 kr/månad medan en elevassistent tjänar cirka 24 000 kr/månad. För den personliga assistenten är genomsnittslönen på drygt 26 500 kr/månad.

Är det mycket plugg på barn och fritid?

I skolan får man plugga mycket men praktiken gör att du får komma ut i verkligheten och verkligen får känna på och göra det du brinner för. Vilka egenskaper ska jag ha om jag ska läsa barn- och fritidsprogrammet? – Det krävs att du som person är intresserad av psykologi och har en vilja att jobba med människor.

Vad innebär Halvfartsstudier?

1,5 högskolepoäng motsvarar 1 veckas heltidsstudier. 30 poäng motsvarar 20 veckors studier som är en termin. En utbildning på 180 poäng innebär alltså 3 års heltidsstudier. Om du läser 15 poäng/termin innebär det halvfartsstudier eller 50 %.