:

Vad räknas som yrkesverksam ryttare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad räknas som yrkesverksam ryttare?
  2. Hur blir man yrkesverksam?
  3. Vad är öppen bana?
  4. Hur avanmäla i TDB?
  5. När är man yrkesverksam?
  6. Vad är öppen bana hoppning?
  7. Hur sätter man in pengar på sitt TDB konto?
  8. Hur får man Ryttarlicens?
  9. Vad är yrkesverksam?
  10. Vad är yrkesverksam konstnär?

Vad räknas som yrkesverksam ryttare?

Till gruppen yrkesverksamma hör ryttare, 18 år eller äldre, som bedriver regelbunden och yrkesmässig idrott med hästinriktning, med ridsport som huvudsaklig sysselsättning och inkomstkälla. Det gäller ryttare som är kvalade till fem- eller fyrstjärniga tävlingar och/eller grenspecifika regler.

Hur blir man yrkesverksam?

Vid ansökan som yrkesverksam ryttare ska företagsinformation såsom organisationsnummer samt F-skattsedel eller anställningsbevis lämnas. Företagaren ska även fylla i rätt SNI-kod som visar vilket branschområde personen är verksam inom. Godkända SNI-koder är 01.620/85.510/93.191/93.199.

Vad är öppen bana?

Det kommer att stå en bana framme med 1 -9 hinder för er som vill träna banhoppning! Perfekt om man har unghästar som behöver komma iväg och träna. Alla ekipage oavsett nivå är välkomna.

Hur avanmäla i TDB?

Avanmälan skall göras via TDB fram till första tävlingsdag och för att kunna avanmäla måste anmälan vara betald. Obetald anmälan räknas INTE AUTOMATISKT som struken utan kan faktureras med påslag av administrativ avgift.

När är man yrkesverksam?

Uppgiften om yrkesverksamhet anger om en person under det gångna året huvudsakligen har tillhört den ekonomiskt aktiva befolkningen. Till den yrkesverksamma befolkningen har räknats de 15-74-åringar som under ett år sammanlagt varit i arbete och/eller arbetslösa minst sex månader.

Vad är öppen bana hoppning?

Flyinge Hästsportklubb bjuder in till Öppen Bana i Hoppning för unghästar till de som kvalat till SWB Equestrian Weeks / Breeders. Övriga ekipage i mån av plats. Här finns en möjlighet att få träna i stora ridhuset på Flyinge Kungsgård. Formatet är öppen bana där fyra ekipage delar på banan under en kvart.

Hur sätter man in pengar på sitt TDB konto?

Betalning sker sedan via tjänsten Swedbank Pay, där du kan välja att betala med endera betalkort eller Swish. Används betalkort reserveras pengarna vid anmälningstillfället och dras sedan från ditt konto enligt betalningsdatum i propositionen. Väljer du i stället Swish-betalning dras pengarna direkt vid anmälan.

Hur får man Ryttarlicens?

För att lösa ryttarlicens måste du för det aktuella året ha betalt medlemskap i en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Licenserna har tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt.

Vad är yrkesverksam?

Uppgiften om yrkesverksamhet anger om en person under det gångna året huvudsakligen har tillhört den ekonomiskt aktiva befolkningen. Till den yrkesverksamma befolkningen har räknats de 15-74-åringar som under ett år sammanlagt varit i arbete och/eller arbetslösa minst sex månader.

Vad är yrkesverksam konstnär?

Enligt Konstnärsnämnden är “En professionellt yrkesverksam konstnär en person som helt eller delvis kan försörja sig på sin konstnärliga verksamhet och som återkommande låter sin konst möta en publik eller ett konstnärligt sammanhang.