:

Vad är Blästersand?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Blästersand?
  2. Hur fungerar en Bläster?
  3. Vilket Bläster medel ska jag använda?
  4. Vad kan man blästra?
  5. Vad kostar Blästersand?
  6. Vad väger Blästersand?
  7. Hur fungerar en Blästerklocka?
  8. Varför blästring?

Vad är Blästersand?

Här nedan ser du vad vår rena natursand också passar till. När man blästrar behöver man en sand som är tuff och hård. Vår naturliga blästersand är uppbyggd av hårt kvartsmineral och fungerar därför utmärkt till våtblästring och för blästring i slutna skåp. Vi kan erbjuda ett flertal olika sorters blästersand.

Hur fungerar en Bläster?

Svar: När man blästrar så sprutar man någon form av fasta partiklar med hög fart mot den yta som ska rengöras. Oftast använder man tryckluft, men även vatten kan förekomma – så kallad våtblästring. För att blästra krävs att man har en särskild blästerpistol som drivs med tryckluft (översta bilden).

Vilket Bläster medel ska jag använda?

Allmänt gäller att man ska man använda blästermedel med så små partiklar som möjligt för att få en optimal förbehandling av ytan. Med finfördelat blästermedel får man större effekt per volym. Ju fler partiklar som matas ut samtidigt, desto mer får du gjort på samma tid.

Vad kan man blästra?

Hur små detaljer kan man blästra? Ungefär 1 kvm, men även mindre ytor eftersom vi täcker över lister, foder och detaljer som inte ska blästras. De går att blästra även staket, knoppar och stuckaturer utan problem.

Vad kostar Blästersand?

79,92 exkl. moms.

Vad väger Blästersand?

Fumad järnsilikat för de flesta användningsområden, förutom på aluminium och rostfritt stål. Vikt: 14 kg.

Hur fungerar en Blästerklocka?

En friblåsande bläster, blästerklocka använder lika mycket eller mer. Det tryck som används blir avgörande för om en kompressor ska orka med. ... Allt beror på vilket tryck man har och hur effektivt man vill att det ska avverka. Yrkesblästrare har ofta luftkompressorer på 1000 liter/min eller mer.

Varför blästring?

Blästring avlägsnar rost, smuts, färg och olika beläggningar på ett effektivt sätt samtidigt som det också är en effektiv förbehandling inför rostskyddsmålning och annan ytbehandling.