:

Vilken utbildning har en Stödpedagog?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken utbildning har en Stödpedagog?
  2. Hur blir man Stödassistent?
  3. Vad krävs för att jobba som Stödpedagog?
  4. Vad gör en Stödpedagog LSS?
  5. Vad gör en Stödpedagog i skolan?
  6. Vad är skillnaden mellan Stödassistent och Stödpedagog?
  7. Vad krävs för att jobba inom LSS?
  8. Var kan Stödpedagog jobba?
  9. Hur är det att jobba som boendestödjare?

Vilken utbildning har en Stödpedagog?

Yrkeshögskoleutbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet. Du läser på distans och halvfart så att du kan kombinera arbete med studier. Välkommen med din ansökan!

Hur blir man Stödassistent?

Rekommenderad utbildning är gymnasieutbildningarna vård- och omsorgsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet social inriktning. Det är viktigt att man som anställd får möjlighet till kompetensutveckling till exempel inom olika funktionsnedsättningar, kommunikation och bemötande.

Vad krävs för att jobba som Stödpedagog?

Du är behörig till kursen om du har en gymnasieexamen där specifika kurser från vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet ingår samt minst ett års relevant yrkeserfarenhet på heltid inom omsorg, socialt eller pedagogiskt arbete.

Vad gör en Stödpedagog LSS?

Som stödpedagog har du den kompetens som behövs för att med hjälp av pedagogiska metoder, handledning och individanpassat vardagsstöd stödja personer i alla åldrar med psykiska, fysiska och medicinska handikapp.

Vad gör en Stödpedagog i skolan?

Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksam- på HVB-hem, stödja ett barn med funktionsnedsättning i skolan eller arbeta med missbrukare.

Vad är skillnaden mellan Stödassistent och Stödpedagog?

Skillnaden mellan Behandlingsassistent och habiliteringsassistent är att habiliteringsassistent har huvudansvaret för habiliteringsarbete för personer med intellektuella funktionsvarianter. Habiliteringspersonal/assistent som arbetar med personer med autism har totalt ansvar för ett habiliterande arbete.

Vad krävs för att jobba inom LSS?

Rekommenderad utbildning är gymnasieutbildningarna på Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet, inriktning socialt arbete. Som anställd kan man få möjlighet att med hjälp av sin arbetsgivare vidareutbilda sig, till exempel inom olika funktionsvariationer, kommunikation och bemötande.

Var kan Stödpedagog jobba?

Efter utbildningen kan du arbeta som Stödpedagog på olika boenden enligt SOL och LSS, korttidsboenden för barn/ungdomar och vuxna samt inom skolverksamheten.

Hur är det att jobba som boendestödjare?

Boendestödjaren stödjer den enskilde i att planera, genomföra och att vara delaktig i vardagssysslor. Boendestödjaren arbetar med, inte åt, den som behöver stöd. En boendestödjare kan också stödja den enskilde vid kontakter med myndigheter och vid behov följa med personen på aktiviteter.