:

Hur bokar man tid hos gynekolog?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokar man tid hos gynekolog?
  2. Vad kostar ett besök hos gynekolog?
  3. Måste man ha remiss till gynekolog?
  4. När ska man gå till en gynekolog?
  5. Vad kostar ett besök på Aleris?
  6. Kan killar gå till barnmorska?
  7. Måste man ha remiss till specialistläkare?

Hur bokar man tid hos gynekolog?

Du kan kontakta de flesta mottagningarna genom att logga in. Du kan alltid ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefonnummer 1177.

Vad kostar ett besök hos gynekolog?

Patientavgift

Besök till specialistläkare300 kr
Besök till gynekolog300 kr
Besök till barnmorska100 kr
Besök till barnmorska för rådgivning preventivmedel0 kr
Besök till barnmorska, test smittsam sjukdom0 kr

Måste man ha remiss till gynekolog?

Har du gynekologiska besvär ska du i första hand kontakta din vårdcentral där man tar hand om dig med besvär som inte behöver bedömas av gynekolog. Vid behov skriver din allmänläkare remiss för gynekologbedömning.

När ska man gå till en gynekolog?

När man fyller 23 år så kallas man för första gången till cellprov. Mellan 23-50 års ålder så erbjuds provtagning var tredje år. När man fyller 50 år så kallas man med 5 års intervall, upp till 70 års ålder. Man blir kallad automatiskt till den barnmorskemottagningen som ligger närmst, och provet görs av en barnmorska.

Vad kostar ett besök på Aleris?

Vi har samma patientavgifter som landstinget. Med remiss kostar det 150 kr i patientavgift till det första besöket. För alla andra besök är patientavgiften 350 kr. Frikort gäller alltid.

Kan killar gå till barnmorska?

– Tjejerna kan vi hänvisa till barnmorskemottagningarna, men killarna kan vi inte hänvisa någonstans. Det finns ingenstans att när man har frågor utifrån sin egen sexualitet eller om man vill testa sig eller så. Det är inte lika självklart för en kille i 20-årsåldern att trava in på en barnmorskemottagning.

Måste man ha remiss till specialistläkare?

Du behöver ingen remiss för att komma till en vårdcentral eller en akutmottagning. Där görs en första bedömning av de besvär du har. Du får sedan en remiss för att komma vidare till en annan specialist om det behövs och om du vill. Det kan till exempel vara till en hudläkare eller ögonläkare.