:

Vad ska en konkursförvaltare göra?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska en konkursförvaltare göra?
  2. Hur mycket tjänar en konkursförvaltare?
  3. Vad kan man få ut av ett konkursbo?
  4. Vad händer på ett edgångssammanträde?
  5. Vad händer när konkursen är avslutad?

Vad ska en konkursförvaltare göra?

Ett tvångsförfarande där en gäldenärs samtliga tillgångar tas i anspråk för att betala dennes borgenärer. ... Konkursförvaltarens uppgift är att se till att fastställa vilka tillgångar och fordringar som egentligen finns, och omvandla tillgångarna till pengar så att borgenärerna kan få betalt för sina fordringar.

Hur mycket tjänar en konkursförvaltare?

Tvisterna avgörs i tingsrätten och i många fall vinner staten. – Det är alltid vanskligt att svara på den här typen av frågor därför att vi inte för statistik, säger Magnus Westerström, också han på tillsynsmyndigheten. Arvodena sträcker sig från det minsta beloppet på 8.500 kronor till tiotals miljoner kronor.

Vad kan man få ut av ett konkursbo?

Ett konkursbo är företagets egendomar som finns kvar vid en konkurs. Vid en konkurs är alltid skulderna större än de tillgångar som finns i bolaget. ... En gäldenär får inte röra pengarna som finns i ett konkursbo från det att konkursen börjat tills den är upplöst. Med gäldenär menas en person som har en skuld.

Vad händer på ett edgångssammanträde?

Vid edgångssammanträdet intygar firmatecknaren att bouppteckningen är sann, vilket kallas att denne avlägger en bouppteckningssed. Om det inte finns några tillgångar kvar i konkursboet så slutar företaget att existera och borgenärerna kommer inte att kunna kräva tillbaka sina pengar från företaget.

Vad händer när konkursen är avslutad?

I en konkurs är det vanligt att företagets skulder är större än tillgångarna. En sådan konkurs avslutar tingsrätten genom att besluta om utdelning eller avskrivning. Efter ett sådant beslut är företaget upplöst.