:

Vilka muskler bidrar till starkare bål?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka muskler bidrar till starkare bål?
 2. Vad är Bålövning?
 3. Vad gör bålen?
 4. Vilka kan ha nytta av Core?
 5. Vilka tre muskelgrupper måste man träna för att stärka bålen?
 6. Hur man stretchar ländryggen?
 7. Vad är Sidoplankan bra för?
 8. Hur mäter man Bålstyrka?

Vilka muskler bidrar till starkare bål?

Vill man få en stark bål är det alltså viktigast att träna den raka samt de sneda bukmusklerna. Den djupa bukmuskeln kommer att tränas på köpet.

Vad är Bålövning?

Plankan. Plankan är kanske den mest kända och populäraste bålövningen. Den statiska övningen tränar hela bålen, särskilt den djupa tvärgående magmuskeln, och vänjer kroppen att upprätthålla en neutral hållning under belastning.

Vad gör bålen?

Bålen är kanske kroppens viktigaste muskelparti. Det är bålens muskulatur som skyddar vår ryggrad, och därmed våra nervtrådar, från att hamna i ofördelaktiga positioner. Att stärka upp bålen gör att vi undviker skador och vanliga ålderssymptom så som ländryggsvärk eller höftproblem.

Vilka kan ha nytta av Core?

Brandmän är inte ensamma om besvärliga ställningar och lyft, även andra yrkesgrupper kan ha nytta av Core träning.,Den största fördelen med Core träning, förutom den skadeförebyggande effekten, är enkelheten. Core träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet.

Vilka tre muskelgrupper måste man träna för att stärka bålen?

Då har du nytta av att träna dina bålmuskler. Man kan säga att bålmusklerna – alltså dina mag- och ryggmuskler – formar en slags korsett runt ryggraden och magen. De stabiliserar överkroppen när du rör dig och gör dig uthålligare så att du inte sjunker ihop om du står stilla en längre tid åt gången.

Hur man stretchar ländryggen?

Gör så här:

 1. Lägg dig på rygg med böjda knän och fötterna mot golvet.
 2. Lyft upp höger knä mot bröstet.
 3. Använd vänster hand för att dra knät mot vänster axel.
 4. Stanna i positionen i 5 sekunder.
 5. Gå tillbaka till startpositionen och upprepa övningen 5-10 gånger. Ökar tiden gradvis till 30 sekunder.
 6. Upprepa med vänster ben.

Vad är Sidoplankan bra för?

En övning för de sneda magmusklerna men som också engagerar musklerna kring höften och bålen. Lägg dig på sidan och placera armbågen under axeln. Sträck på rygg, nacke och lyft upphöften. Tänk på att spänna magmusklerna och bäckenbotten, drar höften uppåt.

Hur mäter man Bålstyrka?

Bålstyrka. Gör så här: Lägg dig på golvet med knäna böjda i 90 grader. En kompis kan hålla dina fötter mot golvet, gör sedan situps enligt följande.