:

Hur mycket ska man ta i bänkpress?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket ska man ta i bänkpress?
  2. När är man stark i bänkpress?
  3. Hur brett får man hålla i bänkpress?
  4. Hur mycket ska man ta i mark?
  5. Vad tränar man när man kör bänkpress?
  6. Är 100 kg bänkpress bra?
  7. När kan man kalla sig stark?
  8. Hur ska man hålla i bänkpress?
  9. Hur bred ska en bänkpress bänk vara?

Hur mycket ska man ta i bänkpress?

Bänkpress Bra: Att kunna ta lika mycket som din kroppsvikt. Elitbra: 1,5 x din kroppsvikt.

När är man stark i bänkpress?

Bänkpress

Kroppsvikt, kgOtränadVältränad
10062.5137.5
11065.0142.5
12567.5147.5
14570.0152.5

Hur brett får man hålla i bänkpress?

Vid tävling i styrkelyft eller bänkpress är den största tillåtna greppbredden pekfingrarna på ringarna på styrkelyftsstången, det vill säga 81 cm mellan händerna. Nästa punkt är hur du håller handen kring skivstången.

Hur mycket ska man ta i mark?

På elitnivå är de klassiska drömgränserna dubbla kroppsvikten i bänk och tre gånger kroppsvikten i mark, om någon tycker att nivåerna ovan verkar för enkla.

Vad tränar man när man kör bänkpress?

Om du håller tätt mellan händerna kommer triceps att användas mer än om du håller brett, men oavsett kommer du att träna triceps, framför allt när du pressar stången uppåt. Även vissa delar av axlarna kommer att användas när du tränar bänkpress, framför allt deltamuskeln om du håller lite bredare i stången.

Är 100 kg bänkpress bra?

Om vi ska gå efter ExRx Strength Standards som du hittar här nedanför så kan en vuxen (18+ år) man med en kroppsvikt kring 80-90 kg förvänta sig att nå 100 kg bänkpress efter ett till ett par års styrketräning. ... 100 kg för en kvinna är extremt bra, och de svenska rekorden ligger kring den vikten.

När kan man kalla sig stark?

Ett slagkraftigt kvitto för att du, som motionär – via dessa mätparametrar, kan kalla dig ”stark” tarvar följande: Marklyft: En repetition med vikt motsvarande 200% av din kroppsvikt. Knäböj: En repetition med vikt motsvarande 150% av din kroppsvikt. Bänkpress: En repetition med vikt motsvarande 125% av din kroppsvikt.

Hur ska man hålla i bänkpress?

Håll stången lite bredare än axelbrett. Hur du vill hålla är individuellt, men ett sådant grepp funkar för de flesta. Håll stången stadigt med tummen runt stången, inte på samma sida som de andra fingrarna för då kan du tappa stången. Ha också en böjd handled så att stången verkligen vilar i händerna.

Hur bred ska en bänkpress bänk vara?

Det är dock en för smal bredd för seriös bänkpressträning: då vill du helst upp till tävlingsmåtten 29–32 cm för att få en stabil bas under skuldrorna. Undantaget är förstås om du är en ganska liten person, då kan till och med en smalare bänk passa dina skuldror bättre.