:

Kan könssjukdomar smitta via händer?

Innehållsförteckning:

  1. Kan könssjukdomar smitta via händer?
  2. Kan könssjukdomar smitta via handduk?
  3. Kan könssjukdomar smitta via hångel?
  4. Vad säger smittskyddslagen om Gonorre?
  5. Hur säkra är Hemtester för könssjukdomar?

Kan könssjukdomar smitta via händer?

HPV kan förutom via sex smitta också via händerna eller vid förlossningen från modern till barnet. Inte ens kondom skyddar helt från HPV-smitta. Kondylom konstateras genom att undersöka de yttre könsorganen och urinrörsmynningen, vid behov också analkanalen. För kvinnor görs också en gynekologisk undersökning.

Kan könssjukdomar smitta via handduk?

Men om du vill vara säker på att inte bli smittad ska du skydda sig även när du har munsex. Klamydia smittar inte via kläder, handdukar eller på toaletter, eftersom bakterien inte överlever i luften.

Kan könssjukdomar smitta via hångel?

Det går inte att bli gravid eller få könssjukdomar av hångel Du kan inte heller få någon sexuellt överförbar infektion av att hångla eller strula med kläderna på. Det är alltså ett både skönt och säkert sätt att vara nära någon.

Vad säger smittskyddslagen om Gonorre?

Klamydia, gonorré, hiv, syfilis och hepatit är de könssjukdomar som omfattas av smittskyddslagen. Syftet med lagen är att förhindra spridning av sjukdomarna och konsekvenserna av dem. Smittskyddslagen medför att du har vissa rättigheter och skyldigheter när du testar dig för dessa könssjukdomar.

Hur säkra är Hemtester för könssjukdomar?

Man kan testa sig tidigast en vecka efter smittillfället. Korrekt använt är testet 99,5 procent säkert.