:

Vad gör en socialpedagog på en skola?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en socialpedagog på en skola?
  2. Vad kan en socialpedagog jobba med?
  3. Hur lång är utbildningen till socialpedagog?
  4. Vad menas med socialpedagog?
  5. Varför jobba som socialpedagog?
  6. Kan jag jobba som kurator om jag blir socialpedagog?
  7. Varför vill man bli socialpedagog?
  8. Vilka ämne läser man till socialpedagog?

Vad gör en socialpedagog på en skola?

Syftet är att hjälpa elever som har behov av socialt stöd att komma till skolan, få ökad motivation och hjälp att strukturera vardagen – allt för att öka måluppfyllelsen och välmåendet.

Vad kan en socialpedagog jobba med?

– Arbetsuppgifterna är varierande beroende på vilket område du väljer att arbeta inom. En socialpedagog kan arbeta med vård och behandling men också med förebyggande arbete inom till exempel socialtjänst, psykiatri, kriminalvården, behandlingshem och i grund- och gymnasieskolan.

Hur lång är utbildningen till socialpedagog?

Utbildningen till socialpedagog på en yrkesutbildning som omfattar fem terminer. Kursen är till för dig som redan arbetar med människor med beroendeproblematik och/eller psykosociala problem men som saknar en grundläggande utbildning.

Vad menas med socialpedagog?

Uppdraget inom socialpedagogik är att främja människans interna tillväxt, medverkande, gemenskap och påverkande av andras bemötande och den egna omgivningen. Det kan ske inom utbildningen, arbetsgemenskapen eller i vardagen. Socialpedagogiken vilar på de tre hörnstenarna teori, metod och det personliga instrumentet.

Varför jobba som socialpedagog?

Som behandlingsassistent eller socialpedagog arbetar man med barn, unga eller vuxna med psykosocial, missbruks- eller beroendeproblematik. Behandlingsassistenten hjälper klienterna att kunna leva ett självständigt liv eller ta sig ur ett drogberoende. Man arbetar ofta inom olika institutioner eller behandlingshem.

Kan jag jobba som kurator om jag blir socialpedagog?

Vilken utbildning krävs för att bli Kurator För att bli Kurator fordras en socionomexamen med en vidareutbildning i socialt arbete eller socialt behandlingsarbete. Även examen inom socialpedagogik kan vara ett alternativ.

Varför vill man bli socialpedagog?

Utbildningen till socialpedagog ger dig en bred kompetens där du kan arbeta inom socialt vård- och behandlingsarbete i många olika verksamheter. ... Du kan också arbeta inom kriminalvård eller omsorg för människor med funktionsnedsättning mm. Överallt där människor behöver hjälp i personliga och sociala frågor.

Vilka ämne läser man till socialpedagog?

Socialpedagogik, utbildningens huvudperspektiv, ger redskap till att stödja människors strävan att ingå i samhällsgemenskapen. De ämnen du studerar är framför allt beteende- och samhällsvetenskap (psykologi, pedagogik, sociologi), aktuella teorier och metoder, yrkesområde, yrkesroll och målgrupper.