:

Hur blir man kvickare i fotboll?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man kvickare i fotboll?
  2. Hur man utvecklas som fotbollsspelare?
  3. Hur tränas explosiv styrka?
  4. Hur tränar fotbollsproffs?
  5. Är cykling bra för fotboll?

Hur blir man kvickare i fotboll?

Bli kvickare i fötterna Försök få hjälp från en specialist som lägger upp rätt typ av träningspass för dig för att bli starkare i fotleder och ben. Det ska inte vara extrem träning men som ett tillägg till den traditionella fotbollsträningen med löpning, spel och situationer.

Hur man utvecklas som fotbollsspelare?

Träna din spelförståelse. Du lär dig spelförståelse bäst genom att spela fotboll, men du kan öva upp den och öka din egen beslutsförmåga när du ser bra lag på TV eller video. Försök följa hur de bästa spelarna rör sig utan boll, hur de gör sig spelbara, tar in fria ytor, löpvägar.

Hur tränas explosiv styrka?

Du tränar explosivt genom att uföra rörelsen med en snabb, stötliknande rörelse. När du t. ex. tränar i bänkpress, där du pressar skivstången bort från bröstet, så är det en bra idé att göra det med en explosiv rörelse, medan du sänker tillbaka skivstången i ett betydligt långsammare tempo.

Hur tränar fotbollsproffs?

Träningen fokuserar på ben, rumpa, höfter och ljumskar. Antalet varierar ju närmare säsong man kommer, men i inledningsfasen kör vi 2–3 repetitioner med 8–10 lyft/squats åt gången. Vad är jobbigast då? – Benböj med mycket vikt ger bra effekt efter några repetitioner.

Är cykling bra för fotboll?

Tränar man för en sport eller mot ett mål så bör man träna med de rörelser och moment som kommer att ingå i den sport eller i det mål man försöker nå. Detta betyder att om man vill bli bra på att springa maraton så bör man träna för att springa maraton, vill man blir bra på att cykla så bör man helt enkelt cykla.