:

Hur blir man av med kvicksilver?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med kvicksilver?
  2. Hur vet man om man har kvicksilver?
  3. Vilken lampa innehåller kvicksilver?
  4. I vilka produkter finns kvicksilver?
  5. Hur påverkar kvicksilver nervsystemet?
  6. Var hittar man kvicksilver?

Hur blir man av med kvicksilver?

Kroppens allra bästa vapen mot kvicksilver är mineralet och antioxidanten selen. Min hårmineralanalys visade att jag har höga nivåer kvicksilver och relativt låga nivåer selen. Det går hand i hand. Antagligen har min kropp förbrukat selen på att bli av med kvicksilver.

Hur vet man om man har kvicksilver?

Vanliga allmänna symtom är onormal fysisk trötthet, värk i muskler/leder, koncentrations- och minnessvårigheter, yrsel, huvudvärk, mag- och tarmbesvär, psykisk trötthet, ångest och depression.

Vilken lampa innehåller kvicksilver?

Lågenergilampor och lysrör innehåller kvicksilver. I en kall, ny lampa, finns kvicksilver i form av antingen små kvicksilverdroppar, fast amalgam eller kvicksilver/järnkulor. En lågenergilampa får innehålla upp till 5 mg kvicksilver medan ett rakt lysrör får innehålla upp till 10 mg.

I vilka produkter finns kvicksilver?

Det gäller abborre, gädda, gös och lake, liksom stora rovfiskar som färsk tonfisk, svärdfisk, stor hälleflundra, haj och rocka. Tonfisk på burk tillhör en annan art än den tonfisk som säljs färsk och innehåller inte höga halter kvicksilver.

Hur påverkar kvicksilver nervsystemet?

Effekter av kvicksilver I naturen kan kvicksilver omvandlas till den mycket giftiga formen metylkvicksilver som kan skada det centrala nervsystemet. När nervsystemet utvecklas är det som mest känsligt. ... Metylkvicksilver kan överföras via moderkakan till fostret och kan påverka fostrets utveckling.

Var hittar man kvicksilver?

Kvicksilver finns naturligt i miljön, men mängderna i mark, vatten och havsbotten har ökat på grund av vårt sätt att leva. Det gör att ohälsosamma mängder kvicksilver samlas i de fiskar som lever där. De högsta halterna finns i stora rovfiskar.