:

Hur blir jag duktig i skolan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir jag duktig i skolan?
  2. Vad ska man göra om man har dåliga betyg?
  3. Vad kan man göra för att få högre betyg?
  4. Hur gillar man skolan?
  5. Varför får jag så dåliga betyg?
  6. Vad tycker du om skolan?

Hur blir jag duktig i skolan?

Börja i tid För att lära dig på djupet måste du se händelser, samband och orsaker i sitt rätta sammanhang. Försök också att relatera till om du redan kan något om det du skall plugga in. Kunskaperna sätter sig bättre om de är knutna till annat du kan och det hjälper dig att skapa helheter och komma ihåg. Ta pauser!

Vad ska man göra om man har dåliga betyg?

Betyg grundas lika mycket på vad läraren tycker om dig som person. Därför ska du inte gnälla när du får dåliga betyg på ett prov. Istället ska du be att få prata med din lärare. Förklara att du är besviken över ditt dåliga resultat, men att du egentligen inte är så bekymrad över betyget på provet.

Vad kan man göra för att få högre betyg?

Om du vill höja betyget på en eller flera kurser du redan har gått på gymnasiet, kan du göra det via en så kallad prövning. Då läser du på egen hand och tentar sedan av kursen eller kurserna. Om du får ett högre betyg än tidigare på ditt prov räknas det in i ditt jämförelsetal.

Hur gillar man skolan?

Det finns många saker som kan göras för att du ska trivas i skolan. Det kan handla om att ha roligare på lektionerna, få vänner eller bli mindre stressad. Du kan till exempel kontakta elevhälsan eller en ungdomsmottagning för att få stöd och hjälp om du behöver det.

Varför får jag så dåliga betyg?

Det kanske är att du känner dig väldigt omotiverad och inte tycker det är kul med skolan, har själv en sådan period just nu och det påverkar ens prestation mer än vad man tror faktiskt! Glöm inte att ha kul. Försök hitta sätt att du tycker det är kul och någonting positivt med att plugga.

Vad tycker du om skolan?

Jag kan behöva träna olika saker med läxor. Jag behöver jobba på olika sätt för att lära mig med alla sinnen utomhus och inomhus. Jag behöver hjälp av lärare för att trivas och arbeta bra på lektioner och raster. En del barn behöver hjälp av extralärare för att det ska fungera bra i skolan.