:

Vad gör en inspektör inom polisen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en inspektör inom polisen?
  2. Vad blir man efter polisassistent?
  3. Vilken utbildning krävs för att bli utredare?
  4. Vad är en kriminalinspektör?
  5. Vad tjänar en polisintendent?
  6. Vad heter den högsta polisen?
  7. Vad tjänar en polismästare?

Vad gör en inspektör inom polisen?

Att vara utredare innebär till stor del att hålla förhör med vittnen, målsäganden (den som drabbats av brottet) och misstänkta. Det är viktigt att vara lyhörd, noggrann och opartisk. Arbetet innebär också att hantera bevis, som exempelvis övervakningsfilmer, spår som säkrats av kriminaltekniker eller andra beslag.

Vad blir man efter polisassistent?

Polisens grader i internationell översättning

Svensk gradInternationell översättning
PoliskommissarieChief Inspector
Polisinspektör som är chef för gruppInspector
PolisinspektörSergeant
Polisassistent med 4 års anställningSenior police constable

Vilken utbildning krävs för att bli utredare?

De flesta utredare/kvalificerade handläggare har högskoleutbildning. Inriktningen varierar och ofta är utredaren specialist inom ett område, exempelvis naturvård, samhällsplanering, sociologi, statsvetenskap eller nationalekonomi och har därför också en utbildning inom sitt specialområde.

Vad är en kriminalinspektör?

Polisinspektör eller kriminalinspektör är en tjänstegrad inom den svenska polisen. Polisinspektör med särskild tjänsteställning utgör en egen tjänstegrad, placerad högre än "vanliga" polisinspektör i befälsordningen.

Vad tjänar en polisintendent?

65 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad heter den högsta polisen?

Rikspolischefen Säkerhetspolischefen Biträdande säkerhetspolischefen Polismästare Polisöverintendent, Polisintendent Polissekreterare Poliskommissarie Polisinspektör Polisassistent Polisaspirant under tjänstgöringstid vid Polismyndigheten.

Vad tjänar en polismästare?

65 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.