:

Vad krävs för att bli reseledare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att bli reseledare?
  2. Hur är det att jobba för TUI?
  3. Vad tjänar en reseledare på TUI?
  4. Hur är det att jobba på Ving?
  5. Hur blir man en reseguide?
  6. Hur mycket tjänar man som reseledare?
  7. Hur är det att jobba som flygvärdinna?
  8. Hur är det att jobba som reseledare?
  9. Hur mycket tjänar en guide?
  10. Hur blir man guide i Stockholm?

Vad krävs för att bli reseledare?

Reseledare utbildas oftast av researrangörerna. En del arrangörer anordnar avgiftsbelagda kurser från vilka de rekryterar sin personal, men genomgången kurs är ingen garanti för att man ska få anställning. Några researrangörer anställer först och utbildar sedan.

Hur är det att jobba för TUI?

Det är ett uppdrag som enbart är möjligt tack vare massor av skarpa, nyfikna och entusiastiska medarbetare, med expertis inom allt från pixlar till produktutveckling. Vi tycker det är viktigt att ha kul tillsammans och att få testa nya sätt att göra saker på. Våra kunder står inte still och inte vi heller.

Vad tjänar en reseledare på TUI?

(index 100) tjänar en ny reseledare 10 650 kronor i månaden. plus ett provisionstillägg på mellan 4 kronor. Grundlönen ökar sedan med fem procent per år.

Hur är det att jobba på Ving?

Recensioner från anställda på Ving Jag var ung och att arbeta för Ving var väldigt givande. ... Jag blev duktigare i mitt arbete, mer flexibel och glad i gänget. Mycket är inte vad man är van vid när man arbetar på spa i Sverige eller norden, men som ung och ny i arbetsrollen så var min tid för Ving guld värd!

Hur blir man en reseguide?

Ofta finns krav på minst sex månaders yrkeserfarenhet inom turism- och servicenäringen samt att man är minst 20 år gammal för att bli antagen till guide-utbildningen. Passande utbildningar kan även finnas på Yrkeshögskolan. Att man har högskoleutbildning är ofta en merit, när man söker jobb som guide.

Hur mycket tjänar man som reseledare?

24 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur är det att jobba som flygvärdinna?

Flygvärdinnans/flygvärdens huvudarbetsuppgift är att tillsammans med den övriga besättningen ansvara för passagerarnas säkerhet och välbefinnande under flygningen. Det innebär att man ska vara lyhörd och serviceinriktad men samtidigt kunna vara en säker och handlingskraftig ledare vid en nödsituation.

Hur är det att jobba som reseledare?

Reseledarens uppgift är att ha hand om gäster under deras semester. Reseledarens arbete är ansvarsfullt och består av många olika uppgifter. Det ingår bland annat att informera gäster, ge service och lösa problem. Stress i arbetsmiljön kan uppstå när missnöjda gäster klagar.

Hur mycket tjänar en guide?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201623 300 kronor25 400 kronor
201722 000 kronor23 500 kronor
201823 000 kronor0 kronor
201924 500 kronor25 000 kronor

Hur blir man guide i Stockholm?

Som auktoriserad turistguide i Stockholm kan du ta både längre och kortare uppdrag. Utbildningen är 6 månader lång och fokus ligger på guidning i Stockholm med närområden. Att vara auktoriserad guide är i sig inget heltidsjobb men det skapar en rad möjligheter och är en kvalitetssäkring av dina kunskaper.